Filmul românesc „Secretul Fericirii”, cu Vlad Zamfirescu în rolul principal, va avea Premiera de Gală pe data de 18 octombrie, la Cinema Pro București, începând cu ora 20:00.

La Premiera de Gală va participa întreaga echipă, alături de producătorul Cristina Dobrițoiu și scenaristul filmului Alexandru Popa. Evenimentul reprezintă o ocazie extraordinară pentru iubitorii de film de-a descoperi „unul din puținele filme românești la care stai, aștepți, vezi, simți și îți dorești ca totul să nu se termine… O poveste foarte bine scrisă, foarte bine gândită și excelent, natatural și firesc jucată ”, după cum o descrie criticul de film Ștefan Apostol (movienews.ro). Accesul publicului se va face pe bază de invitație.

„Secretul Fericirii” a avut, aseară, proiecție specială pentru presă, urmată de o conferință de presă la Teatrul Godot, din București, la care au participat o parte din actorii din distribuția filmului în frunte cu Vlad Zamfirescu acompaniați de producătorul Cristina Dobrițoiu și scenaristul Alexandru Popa. Evenimentul s-a dovedit a fi un bun prilej pentru jurnaliștii prezenți în sală să discute despre specificul acestui film în contextul românesc de astăzi și să descopere povestea de dinainte și de după a filmului, în cartea „Secretul Fericirii”, romanul scris de același Alexandru Popa și prezentat jurnaliștilor după proiecția filmului.

După vizionare, a luat cuvântul regizorul și actorul Vlad Zamfirescu care a explicat ce a însemnat pentru el această experiență cinematografică : „Am vrut să facem un film pentru public. Să aducem oamenii în sala la filme românești. Pentru mine e important ca filmul să aibă acel fir roșu, despre care am învățat în școală. Dacă noi nu dăm esentă filmului, cu alte cuvinte, dacă bunica ta nu a înțeles despre ce e vorba în film, atunci greșeala e la noi.

Scenariul filmului extrage, așa cum explică producătorul filmului, Cristina Dobrițoiu, trei pagini din roman, și le transpune într-un film de o oră și treizeci de minute.

Un rezumat video al conferinței de presă poate fi vizionat aici: https://youtu.be/W-7lFfrHywU

Secretul fericirii” reprezintă debutul regizoral al actorului Vlad Zamfirescu și este o producție Movie Production Entertainment, iar producător este Cristina Dobrițoiu.

„Secretul Fericirii” a fost prezentat în premieră mondială la TIFF 2018 (Selecție oficială, secțiunea Zilele filmului românesc, clasat pe locul 2 în preferințele publicului, după „Un pas în urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu, 2017) și a fost declarat câștigător la mai multe festivaluri internaționale de film, după cum urmează: Los Angeles Film Awards, SUA, 2018 (Best Duo: Vlad Zamfirescu & Theo Marton; Honorable Mention: Narrative Feature), Virgin Spring Cinefest, India, 2018 (Silver Award: Best Debut: Vlad Zamfirescu), Burgas International Film Festival, Bulgaria, 2018 (Selectat în competiția oficială, cu proiecție specială pe 23.07.2018), „Sose” 5th International Film Festival 2018, Yemen, Armenia (Selectat în competiția de lung metraj). „Secretul Fericirii” a fost selectat și în Competiția de Lungmetraj a Festivalului ANONIMUL IFF 2018.

Mai multe detalii despre filmul „Secretul Fericirii” se găsesc și pe Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filmul.secretulfericirii/