Peste 14.000 de melomani s-au bucurat de concertele ce au avut loc la Sibiu, în cadrul festivalului Classics for Pleasure – 100 de ani de excelență. Ediția de anul acesta a reunit artiști remarcabili precum Felicia Filip, Petre Sbârcea, Camerata Regală, Luiza Fatyol și mulți alții.

 Festivalul s-a deschis pe data de 10 august cu concertul Proms of Delight, o tradiție a festivalului, cu un repertoriu ce a reunit lucrările unora dintre cei mai mari compozitori din istorie și cross-overuri originale. Protagoniștii serii au fost orchestra Transilvania, soprano Luiza Fatyol, Tenorul Marius Budoiu și dirijorul Adrian Petrescu.

A doua seară, intitulată Rock & Play a adus în Piața Mare un concert extraordinar, un melanj unic între rock și classic ce a încântat publicul. Dirijorul Alexandru Ilie, Orchestra Philarmonia Elite și solistul Adrian Petrescu au fost aplaudați îndelung pentru acest tur de forță care le-a demonstrate încă o data virutozitatea. Festivalul s-a încheiat pe data de 12 august cu concertul Clasic & Magnific, susținut de legendara Felicia Filip, unul dintre cei mai mari dirijori români din istorie – Petre Sbârcea și de Diana Maria Petrache o tânără pianist care s-a remarcat șa nivel international prin talentul său deosebit.

felicia-filip

Concertele din Piața Mare au fost prezentate de Marius Constantinescu și Alexandra Velniciuc. Șarmul lor i-a cucerit pe toți cei 14.000 de participanți care s-au bucurat de concertele festivalului. Pe lângă concertele din Piața Mare, festivalul a cuprins de asemenea un concert în Biserica Ursulinelor, susținut de membrii Cameratei Regale. Concertul, intitulat Delectare barocă a atras un public numeros iar Biserica Ursulinelor a fost aproape neîncăpătoare .

Publicul a apreciat și activitățile adiacente festivalului: interviurile cu chef-ii din Sibiu și cele 10 circuite turistice realizate au atras mii de vizitatori pe website-ul festivalului.