Primul weekend din luna octombrie va aduna în Piața Mică din Sibiu peste 200 de chitariști, în cadrul celui mai mare concert de chitară din țară, Sibiu Guitar Meeting. Evenimentul va încheia proiectul  Pune Mâna pe Chitară, care aparține Asociației Culturale Play.

 „Am inițiat acest proiect din pura convingere că muzica trebuie să fie accesibilă tuturor, indiferent de vârstă, educație, situație financiară sau socială”, spun reprezentanții Asociației. Alături de chitariști celebri ai României, copii, adulți, chitariști avansați sau începători vor cânta împreună opt dintre cele mai cunoscute piese din istoria muzicii mondiale. Piesele pot fi învățate din caiet sau de pe internet, toate având tutoriale postate pe YouTube special pentru cei care doresc să facă parte din acest proiect avangardist. Primul pas în proiectul „Pune mâna pe chitară” a fost profesorul. Manole, chitaristul formației Antract, și-a asumat rolul de îndrumător pentru următoarea generație de chitariști ai României.

Peste 150 de copii frecventează gratuit cele cinci cercuri de chitară timp de trei luni, cât durează acest proiect. Ei și ceilalți care doresc să fie parte din cel mai mare concert de chitară din țară primesc unul dintre cele 300 de kit-uri educaționale, care conține caietul de chitară, caietul de cântece și un CD cu cele opt tutoriale care sunt disponibile și pe canalul de YouTube al Asociației Culturale Play. Mulți dintre copiii care participă la cele cinci cercuri de chitară vor exersa timp de  5 zile,  cele opt melodii iconice. „Copiii sunt implicați și stimulați activ în a face muzică. Mult peste ceea ce înseamnă a asculta muzică. A face muzică înseamnă a te exprima, a comunica prin arta sunetelor”, mai spun reprezentanții asociației.

Astfel, în 3 octombrie, în Piața Mică vor răsuna Let it Be, Satisfaction, Knocking on Heavens Door, Andrii Popa și multe alte piese reprezentative pentru muzica ultimului secol. Concertul va începe la ora  18.00.