Cu două elemente noi în ”graficul” de desfășurare, cea de-a cincea ediție a proiectului Piano Rocks va fi transmisă live, pe internet. Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 14 iulie 2018, la sala Thalia din Sibiu, cu începere de la ora 20.

Dacă cele patru ediții de până acum au avut un format asemănător, Piano Rocks ediția a cincea vine cu o provocare atât pentru artiști cât și pentru public. Pe scenă nu va urca doar un solist vocal – așa cum s-a întâmplat în edițiile precedente – ci o întreagă formație: Antract. Cu o activitate de peste 30 ani pe scena muzicală din România, formația Antract a lansat pe piață 9 albume discografice și a cântat pe cele mai mari scene ale rock-ului din România în compania unor nume cu rezonanță ale rock-ului internaţional cum ar fi: Uriah Heep (1992), Jetro Tull (1994), Saxon, Paradise Lost  (1998), Ronnie Jammes Dio (1999), Monster Magnet, Metallica (1999), Helloween (2006).

Pianista Monica Florescu a propus altă schimbare în formatul din acest an al proiectului prin includerea unei secvențe din muzica clasică. O improvizație din partea I a Concertului pentru pian și orchestra în re minor de J.S. Bach va putea fi ascultată de către spectatori în prima parte a programului. Monica Florescu este un muzician cu o activitate concertistică pe plan internațional de peste 20 de ani ca solist alături de orchestre simfonice, în recitaluri și concerte camerale în România și în străinătate: Belgia, Mexic, Olanda, Franța, Germania, Italia, Suedia, Anglia, Elveția. Absolventă a Universitatii Naționale de Muzică din București (UNMB) și a Conservatorului Regal din Anvers, Belgia (KVMC), Monica Florescu obține diplome de licență și specializare în Pian și Muzică de Cameră.

Teatrul de Balet Sibiu este – și în acest an – reprezentat în proiect. Dansatorii Ayaka Nagai și Marco Palamone vor dansa pe o coregrafie semnată de Aleisha Gardner.

Evenimentul va putea fi urmărit live, gratuit la următoarele pe Enjoy.tv, pe canalul YouTube Enjoytv Romania sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Biletele pentru concertul Piano Rocks sunt disponibile online de pe www.kompostor.ro. Preţul unui bilet este de 30 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii vor beneficia de o reducere de 50% din preţul biletului.