Peste 1200 de persoane au participat, la jumătatea lunii iulie, la concertele organizate în Piața Mare din Sibiu cu ocazia ediției din acest an a festivalului Classics for Pleasure – At the End There’s Light. Potrivit organizatorilor, festivalul a avut peste 80.000 de vizualizări.

Ediția din 2021 a fost caracterizată de frumusețe și lumină lumina de la capătul tunelului pe care în sfârșit o întrezărim după o perioadă foarte dificilă.  Pe data de 16 Iulie a avut loc concertul Ode to Beauty care i-a avut ca protegoniști pe Violoncellissimo, unul dintre cele mai respectate, creative și aplaudate ansambluri camerale românești din ultimii 30 de ani, sub îndrumarea lui Marin Cazacu.

Pe data de 17 Iulie a avut loc concertul Ode to Heroes care a reprezentat un gest de reverență față de doctorii care, de un an și jumătate, se războiesc zi de zi, adesea până la epuizare, cu un inamic nou, insidios, cu mai multe vieți perfide. Concertul i-a avut ca protagoniști pe dirijorul Iosif Ion Prunner, Orchestra Medicilor dr. Ermil Nichifor din România, una dintre primele de acest fel din Europa care a fost înființată în 1954  de către remarcabilul nefrolog și muzician român dr. Ermil Nichifor și soliștii Florentina Soare, Aida Pascu și Cătălin Țoropoc.

Pe data de 18 Iulie a avut loc Ode to Nature – Proms of Delight, un concert care și-a propus să întoarcă privirile spre natură, spre cea mai convingătoare și mai la îndemână sursă de frumusețe în viață. Protagoniștii acestui concert au plimbat în fața ochilor spectatorilor tablouri spectaculoase sau tandre, impozante sau prietenoase, majoritatea translatări ale miracolului naturii în armonii muzicale pentru a aminti publicului că natura poate fi pe cât de frumoasă, pe atât de fragilă. Vedetele ultimelei seri au fost Ion Bogdan Ștefănescu, Andreea Novac, Hector Lopez și Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu sub bagheta dirijorului Constantin Grigore.

Pe tot parcursul festivalului a avut loc o expoziție de arte vizuale într-un camion MAN.

Comisia Națională a României pentru UNESCO a inclus a XI-a ediție a Festivalului Classics for Pleasure între manifestările prilejuite de Programul aniversar “România și UNESCO, arc peste timp – 65 de ani de la aderare.