Muzeul ASTRA găzduieşte, în perioada 25 – 31 iulie, cea de a XXII-a ediţie a fazei naţionale a Olimpiadei “Meşteşuguri artistice tradiţionale”.
Ediţia din acest an reuneşte 263 de participanţi, din 33 de judeţe ale ţării, inclusiv Sibiu și București, dar şi din străinătate, respectiv Mexic, Bulgaria şi Moldova.
,,Elevii înscrişi în concurs vor participa la diferite secțiuni, precum: ţesut la război vertical şi orizontal, brodat, cusut, confecționat piese de port popular, confecționat podoabe, confecţionat păpuşi în port popular, confecţionat opinci, dantelă cu ciocănele, împletit, prelucrarea artistică a lemnului, sculptură lemn, sculptat icoane de vatră, xilogravură, pirogravură, metaloplastie, prelucrarea cornului, prelucrarea metalului, încondeiat ouă, pictat icoane pe sticlă şi pe lemn, pictură naivă, ceramică figurativă, modelat ceramic, olărit, confecționat măști”, a declarat Elena Găvan, muzeograf Muzeul ASTRA
Şi în acest an, se va desfăşura în paralel cu Olimpiada, cea de a IX-a ediţie a Taberei de meşteşuguri „Fără limite – Împreună întru tradiţie”, 28 iulie – 1 august 2017, dedicată copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din întreaga ţară. Vor fi prezenți 12 copii de la centre din Suceava și Sibiu, iar aceștia vor face parte din ateliere de brodat, modelaj lut și pictură pe sticlă și lemn.
Festivitatea de premiere a Olimpiadei va avea loc duminică, 30 iulie.
Evenimentul este organizat de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu. Proiectul cultural este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.