„Doamna Caracatiță
Prepară în cratiță,
Cu vreo opt brațe deodată,
O salată minunată.
Astăzi va avea în casă
Mai mulți invitați la masă:
Pe domnul Căluț-de-mare,
Pe broscuța Nu-știu-care
Și pe peștele Hai-Hui,
Cu toți puișorii lui.” (Rime cu înotătoare, Editura Genesis, 2017)

Lucia Muntean se întâlnește cu cititorii la Librăria Habitus, joi, 9 martie, de la  ora 18.00. Vor fi lansate ultimele două cărți din seria Cărților Lucia Muntean: „Rime cu înotătoare”și „Povestea iepurașului scamator”. Acestea au fost publicate la Editura Genesis și sunt dedicate copiilor cu vârsta între 2 și 7 ani.

„Rime cu înotătoare” este cartea ideală pentru a explora alături de cei mici atât lumea viețuitoarelor marine, cât și bucuria cititului împreună. În cartea „Rime cu înotătoare”, autoarea  propune un nou joc pentru părinți și copii: jocul de-a cititul împreună. Poeziile care descriu peripețiile amuzante ale personajelor care trăiesc în mări și oceane sunt scrise alternativ in cuvinte și imagini dând posibilitatea celor mici să participe la actul citirii, terminând ei înșiși rima sau identificând singuri personajul din versul respectiv. În felul acesta ei își dezvoltă încrederea în sine și învață să își asume un rol activ în descoperirea înțelesului poeziilor în timp ce se bucură de prezența și ajutorul celor dragi.

„Povestea iepurașului scamator” este cartea care ne aduce aminte despre cel mai apreciat cadou al copilăriei: atenția celor dragi. Cartea continuă seria poveștilor despre momentele definitorii ale copilăriei. Căutând fără succes cele mai potrivite trucuri pentru a uimi personajele din pădure, iepurașul reușește până la urmă să pună în scenă cel mai grozav spectacol de magie din istoria pădurii, dezvăluind cititorilor că în spatele tuturor scamatoriilor făcute de cei mici se ascunde de fapt dorința de a-și găsi propriul loc în lumea celor mari.

Lucia Muntean scrie literatură pentru copii de peste 30 de ani. Pe lângă cele peste 24 cărți şi 50 de articole publicate, îşi găsește timp să fie o mamă atentă, o bunică plină de energie şi o educatoare foarte pasionată de munca pe care o face.

Proiectul ei de suflet îl reprezintă publicarea „Cărţilor Lucia Muntean”, un concept editorial gândit să vină în sprijinul părinților cu poezii amuzante, jocuri instructive şi povestiri antrenante pentru cei mici. Preocuparea pentru creativitate este un fir roșu al acestor cărți, deoarece Lucia Muntean crede că pariul cu viitorul îl vom câștiga mizând pe creativitate. Activitatea ei  în domeniul educaţiei preşcolare a fost recunoscută de Ministerul Educației şi Cercetării prin acordarea, în anul 2007, a Distincţiei „Gheorghe Lazăr” clasa I.