A 3-a ediție a evenimentului Jazz for Kids va avea loc în perioada 17-20 mai, în Sibiu. Joaca și buna dispoziție sunt cuvintele-cheie, iar imaginația și curiozitatea sunt un plus. 

Dacă vreodată v-ați întrebat cine poate asculta jazz, răspunsul este foarte simplu: oricine. Dar atunci când trebuie să învățăm ce înseamnă de fapt acest stil… cine ne ajută?

Cât de importantă este muzica pentru dezvoltarea noastră? Dar pentru cei mici? Nu de puține ori s-a confirmat faptul că muzica dezvoltă abilitățile necesare pentru pregătirea școlară a unui copil, mai ales din punct de vedere intelectual, social și emoțional.

Având în vedere acest element, Fundația Sibiu Jazz Festival a adus acest concept într-o formulă adaptată atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Cu scopul de a aduce un program cultural, dar și pentru a arăta ce înseamnă de fapt acest stil, Jazz for Kids a devenit un simbol al activităților pentru cei mici.

În ultimii ani numărul copiilor la acest eveniment a fost din ce în ce mai mare, iar cei mici s-au bucurat de câteva zile pline de informații, sfaturi și îndrumări în domeniu.

În cadrul evenimentului, copiii vor cânta la tobe, bongos, djembe sau la tamburină, iar știi ce trebuie să faci sau vrei să înveți mai multe despre folosirea acestor instrumente, atunci Jazz for Kids este locul unde trebuie să fii! Percuționistul Andrei Marcovici va explica importanța fiecărui instrument muzical și promite că va adduce câțiva prieteni!

Alex Mercado – un compozitor și pianist de jazz Mexican, Luca Ciarla – unul dintre cei mai cunoscuți artiști de jazz din ultimii ani și Vali Boghean – cunoscut artist în Chișinău; sunt doar o parte din cei care vor fi alături de de cei mici.

Prograul complet al evenimentului îl puteși găsi aici.