Asociaţia Casa Calfelor Sibiu organizează și în vara acestui an ateliere de lucru ale calfelor călătoare.

În perioada 29 iulie – 18 august 2019 se întâlnesc din nou la Sibiu meșteșugari călători din diferite țări europene pentru a lucra împreună și a-și prezenta meșteșugurile și tradițiile. 

Dacă pe timpul zilei sibienii și vizitatorii se pot bucura de expoziție și interacționa cu calfele în cadrul atelierelor, serile de discuție din fața Casei Calfelor sunt cele care permit vizitatorilor să cunoască lumea calfelor mai îndeaproape într-un cadru relaxat.

Special la proiectul din acest an este faptul că oferă sibienilor și turiștilor ocazia de a participa la câteva workshop-uri gastronomice alături de calfele brutar și bucătar prezente în orașul de pe malul Cibinului. Brutarii germani și francezi aduc cu sine în cadrul acestor ateliere o serie întreagă de cunoștine cu privire la diverse specialități de brutărie – un sector gastronomic foarte bine dezvoltat în Germania și Franța. Sibienii interesați vor avea ocazia să cunoască o parte dintre secretele acestui domeniu.

Tot în cadrul proiectului din acest an v-am pregătit și un concert cu totul special, pe a cărui dată o vom anunța ulterior.

Deschiderea festivă a evenimentului are loc în seara zilei de miercuri, 31 iulie 2019 la ora 19.00 în curtea catedralei evanghelice din Piața Huet.