16 noi locații vor fi pictate la această ediţie, iar în premieră, un autobuz Tursib şi mai multe puncte de transformare ale Electrica vor fi colorate de artiştii stradali. Ediţia din acest an este a 4-a, cu tema „#Can you feel?”.

Sibiu International Street ART Festival va avea loc în perioada 2-8 iulie. Vor participa peste 30 de artiști din România, Brazilia, Rusia și Anglia.

Vor fi realizate picturi pe zidurile Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, Colegiul Economic „George Barițiu”, Colegiul Tehnic Energetic, Școlile Gimnaziale Nr. 1, Nr. 4 și Nr. 20, dar și pe calcanele unor locații pe care nu s-a mai pictat până acum – Sala Transilvania, Casa de Cultură a Studenților și un bloc de pe strada Mirăslău.

De asemenea, centrala termică de pe Aleea Buia din cartierul Hipodrom va fi total îmbrăcată în culoare de către Optics Crew, iar 3 puncte de transformare electrică (str. Cetății, Piața Habermann și Calea Poplăcii) vor fi revitalizate și ele.

Locatii SISAF 2018.

Autobuzul Tursib va fi pictat de către artistul Bogdan Cazacincu, care poate fi urmărit în timp ce lucrează în fața Magazinului Dumbrava.

Din categoria noutăților face parte și realizarea unei lucrări de artă stradală semnată de artistul Robert Roca, ce va fi plasată pe un panou publicitar din Sibiu, atât în timpul festivalului, cât și după încheierea sa.

O altă lucrare specială va fi realizată pe un zid interior al sediului în care activează Fundația „Un Copil, O Speranță”. Aici, artistul Alin Trif va realiza o lucrare pentru copiii cu probleme, în care îi va implica și pe aceștia.

Toate lucrările acestei ediții se vor finaliza până duminică, 8 iulie, când va avea loc şi circuitul de street art. Circuitul va cuprinde 48 de murale și 3.500 metri pătrați de culoare. Punctul de întâlnire este zona panoului electric de pe Strada Cetății, la ora 12:00, de unde se va porni pe biciclete înspre fiecare locație.

Programul festivalului cuprinde o serie de evenimente adiacente. Astfel, SISAF debutează luni, 2 iulie, cu o expoziție de lucrări semnate de artistul vizual Pisica Pătrată, care se vernisează în Turnul Sfatului și continuă întreaga săptămâna la Sibio.

Programul SISAF

Vor mai avea loc o discuție pe tema „Sibiul Simte”, moderată de Ciprian Ciocan la Librăria Habitus, un workshop pentru copii și unul bazat pe tehnica stencil-ului, dar și momente de street dance pregătite de Kolorat Dance Studio.

Joi seara, în Parcul Sub Arini, este programată proiecția filmului „Cu drag, Van Gogh” în colaborare cu Este Film Festival, iar după ora 22:00, pe Turnul Sfatului, artistul Paketa12 a pregătit o sesiune de video-mapping.

Spre finalul săptămânii, zona 0 a festivalului, Parcul Subarini, va vibra în ritmuri urbane. Macanache (vineri, 6 iulie) și trupele Nopame și All This Band (sâmbătă, 7 iulie) vor aduce muzica străzii, după ce DJ precum Funkydrop, Homeboy LDJ, Tuți și Noisytape vor anima atmosfera în zona de relaxare, în care s-au pregătit hamace și bean bag-uri.

Toate evenimentele din cadrul SISAF 2018 au intrare liberă.

Mai multe detalii despre festival, pe www.streetartfestival.ro.