Pentru al doilea an consecutiv, GLS România a ales să fie partener al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și să fie alături de comunitatea sibiană, la sărbătorirea a 30 de ani de FITS. Încrederea în oameni, puterea unei echipe și calitatea, sunt elementele care au consolidat acest parteneriat pentru mulți ani de acum încolo.

Și pentru că în orice echipă bună oamenii fac diferența, anul acesta am povestit  cu Lucian Jeder, director de vânzări GLS România. Este sibian, a intrat în echipa GLS încă din prima zi de la înființarea companiei în România și de peste 11 ani este cel care cutreieră țară, vorbește cu clienții, face strategii de vânzări și caută să mențină calitatea serviciilor la un nivel înalt. 

Care sunt principalele atuuri ale Sibiului, când vine vorba de imaginea orașului, ținând cont de experiența pe care o aveți în domeniul vânzărilor?

Lucian Jeder: Din perspectiva omului de vânzări, născut și crescut în Sibiu, pot spune că acest oraș este unic în țară. Trecând peste binecunoscutele sale atuuri culturale precum istoria bogată, arhitectura medievală bine conservată, piețele pitorești și atmosfera vibrantă, Sibiul are atât de multe de oferit încât este imposibil să nu te gândești măcar să rămâi aici de îndată ce reușești să experimentezi chiar și o mică parte din farmecul său.

Faptul că suntem poziționați în inima țării și că avem acces rapid la toate orașele importante este un avantaj care merită exploatat pentru dezvoltarea afacerilor și a turismului. Sediul principal GLS este la Sibiu, iar acest atu este unul dintre cele care ne diferențiază în piață, un atu pe care l-am promovat de fiecare dată potențialilor clienți. 

De asemenea, să nu uităm că Sibiul este cunoscut ca fiind un centru universitar care atrage studenți din toată țara și din străinătate. Fiind eu însumi absolvent al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, specializarea Comunicare și Relații Publice, pot spune că oportunitățile pe care comunitatea academică sibiană le oferă (calitatea educației, activități culturale, conferințe, simpozioane etc.) nu doar că formează profesioniști talentați și creativi, ci și aduc vizibilitate și recunoaștere Sibiului ca oraș inovator, cu puternice resurse culturale. 

Ce v-a determinat să alegeți GLS și să rămâneți în echipă atâția ani?

Lucian Jeder: Fac parte din echipa GLS încă din prima zi de la înființare. Am participat la dezvoltarea organizației, iar uitându-mă în spate, observ cum, în același timp cu ea, m-am dezvoltat și eu ca om de vânzări. 

Nu cred în rețeta perfectă pentru a câștiga loialitatea unei persoane. Cred că trebuie să fii autentic și transparent. Aici intervin valorile companiei, dar și cultura organizațională. GLS România are o cultură organizațională pozitivă și incluzivă, care promovează un sentiment de apartenență și încurajează angajamentul angajaților.

Având aproximativ 250 de oameni angajați în sediul principal și câteva mii de colaboratori și parteneri răspândiți în toată țara, GLS a știut întotdeauna să îi aducă aproape pe toți prin organizarea de evenimente interne, de la teambuilding-uri la training-uri de psihologie relațională, menite să contribuie atât la dezvoltarea personală a fiecăruia, cât și la dezvoltarea noastră ca grup. 

Ce am învățat în cei peste 11 ani de când conduc departamentul de vânzări este că un mediu de lucru favorabil și colaborativ poate face ca angajații să se simtă apreciați și motivați să rămână în cadrul companiei. Experiențele și motivația individuală pot varia foarte mult, iar motivul principal pentru care alegi să fii loial unei companii este din perspectiva valorilor personale care se aliniază cu cele organizaționale.

În ce proiecte a ales echipa GLS să se implice anul acesta și care e mesajul pe care vreți să-l transmiteți către comunitate?

Lucian Jeder: Este important pentru noi să ne asigurăm că mesajul se aliniază cu acțiunile proiectelor pe care le susținem. De aceea, GLS România sprijină an de an ONG-uri locale, dar și naționale. Colegii responsabili de proiectele CSR creează un mix eficient de proiecte pe care le sprijinim.

De la asociații sportive locale, asociații care salvează și îngrijesc animalele abandonate, fundații care ajută copiii aflați în situații deloc plăcute, evenimente culturale până la acțiuni de împădurire, încercăm an de an să acoperim o paletă cât mai variată de ONG-uri. Cauzele demne de susținut sunt multe, însă ne asigurăm că acolo unde putem ajunge să ajutăm, vom aduce o bucurie, un zâmbet pe fețele multor oameni. Doar împreună putem face lucruri mărețe!

Sunteți mereu în contact direct cu clienții, participați la conferințe, întâlniri și fel de fel de activități. Care sunt trei lucruri esențiale în stabilirea unei relații cu comunitatea? De ce credeți că e nevoie ca mediul cultural și educațional să fie susținut de mediul privat de afaceri?

Lucian Jeder: Construirea unei relații puternice cu comunitatea, fie că este vorba de o persoană sau de o întreprindere, este crucială pentru promovarea încrederii, a sprijinului și a unei reputații pozitive. De aceea, implicarea activă în comunitate, transparența și comunicarea planurilor și a proceselor, sprijinirea cauzelor locale sunt primele trei lucruri care îmi vin în minte atunci când mă gândesc la o relație sănătoasă și durabilă cu comunitatea. 

În ceea ce privește susținerea mediului cultural și educațional de către sectorul privat de afaceri, există mai multe motive pentru care această colaborare este benefică. În primul rând, un mediu educațional puternic susținut de companiile private poate contribui la formarea unei forțe de muncă calificată, care să răspundă nevoilor în continuă evoluție ale industriilor. 

Apoi, un mediu cultural înfloritor este vital pentru structura socială a unei comunități. Totodată, prin implicarea lor activă, companiile private pot contribui la conservarea și promovarea patrimoniului cultural, pot sprijini eforturile artistice și pot sponsoriza evenimente culturale și festivaluri. Astfel, va fi îmbunătățită calitatea vieții în comunitate, vom atrage turiști și va fi creat un mediu dinamic și atractiv de care beneficiază toată lumea.

E al doilea an în care GLS este alături de FITS. Cum descrieți acest parteneriat?

Lucian Jeder: Am crescut odată cu orașul. Încă din anul 2007, când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, am știut că există un imens potențial pentru cultură. Iată că suntem în cel de-al doilea an în care suntem alături de Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și prin acest lucru subliniem angajamentul companiei față de comunitate, față de cultură. 

Participarea noastră ca sponsor al festivalului înseamnă mai mult decât doar un sprijin financiar. Ne implicăm activ, cu pasiune și dedicare în această colaborare, conștienți de impactul pozitiv pe care FITS îl are asupra comunității și ne bucurăm că putem sprijini un festival de renume internațional care promovează inovația și expresia artistică în toate formele sale. În plus, angajații GLS sunt mândri că pot lucra pentru o companie care sprijină artele și care contribuie la consolidarea comunității locale.