Cea de-a 9-a ediție a Festivalului „25 de ore de teatru non-stopˮ se va desfășura în perioada 5-6 octombrie 2019.

Spectacolul O noapte pe dos, în regia lui Tudor Țepeneag, produs de Teatrul de Artă București, va deschide oficial festivalul la Teatrul Gong, sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 20.00. Spectacolul aduce față în față o prostituată (Marcela Motoc) și clientul ei (George Constantinescu), cu background-ul lor de viață și emoțional, oferind o perspectivă neașteptată asupra relației dintre cei doi. 

Printre highlight-urile festivalului este și noua producție BIS Teatru, în regia lui Bogdan Sărătean. Este vorba despre Delirium. Din însemnările unor nebuni, un dialog imaginar între doi artiști emblematici ai artei europene: omul de teatru Antonin Artaud (interpretat de Dan Țilea) și pictorul Vincent van Gogh (Dumitru Stegărescu), personalități fascinante, melanj de genialitate și nebunie, a căror suferință a stat la baza unor creații ce și-au devansat timpul.

Spectacolul Delirium, realizat cu sprijinul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda” din Sibiu, va avea premiera propriu-zisă sâmbătă, 5 octombrie 2019, de la ora 18:00, la Grădina BIS Teatru, fiind inclus în prologul Festivalului „25 de ore de teatru non-stop”.

Duminică, 6 octombrie 2019, de la 00:00, la Teatrul Gong, brazilienii de la Nova de Teatro, din São Paulo vor prezenta proiectul KASSANDRA-HÉCUBA, un spectacol multimedia ce are la bază figuri feminine inspirate din tragediile grecești, care, prin prisma momentelor de criză expuse în textele antice, vorbesc despre probleme stringente ale lumii contemporane, despre necesitatea de a „vindecaˮ trecutul pentru a schimba în bine prezentul și viitorul.

În aceeași zi, de la ora 14:00, la Grădina BIS, publicul va putea redescoperi celebrul text orwellian, Ferma animalelor, în versiunea regizorului Ovidiu Mihăiță, cu actorii Teatrului Auăleu din Timișoara. 

Închiderea festivalului va avea loc duminică, 6 octombrie 2019, de la 18:00, la Teatrul Gong cu spectacolul Lungs, regizat de Nicolae Constantin Tănase la Teatrul ACT din București. Este o poveste de dragoste sinceră și emoționantă despre un cuplu care își dorește un copil într-o lume în care care lipsa siguranței devine un mod de a exista. 

Programul complet al evenimentului este disponibil pe pagina de facebook BIS Teatru și pe site-ul bisteatru.ro. Biletele au fost puse în vânzare online pe www.kompostor.ro iar din 20 septembrie 2019 pot fi achiziționate și de la Librăria Humanitas (str. Nicolae Bălcescu, nr. 16). Preţul unui bilet este de 25 de lei (întreg) și 15 lei (redus pentru elevi, studenți, pensionari). Vor fi puse în vânzare un număr limitat de abonamente valabile la toate reprezentațiile din programul maratonului teatral, la prețul de 125 de lei.

Și anul acesta festivalul se va desfăura sub egida EFFE, apărând în catalogul celor mai importante festivaluri europene, lansat de către European Festivals Association. 

Ediția a IX-a a Festivalului „25 de ore de teatru non – stop” este o acțiune cofinanțată de: Primăria Municipiului Sibiu, Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Consiliul Județean Sibiu.

Partener de tradiție: MARQUARDT.