În prestigiosul spațiu expozițional al Kunsthalle Hamburg va avea loc expoziția omagială intitulată Geta Brătescu Retrospektive, dedicată împlinirii de către artistă a vârstei de 90 de ani. Evenimentul se desfăşoară în perioada 30 aprilie – 7 august 2016.

Prin retrospectiva Geta Brătescu, instituiția culturală hamburgheză urmărește continuarea unei serii de expoziții consacrate promovării unor personalități feminine din domeniul artei. Expoziția va pune accentul pe varietatea de stiluri în creațiile artistei române, precum și pe bogăția de mijloace de realizare, de la desen la fotografie, de la film la materiale textile și de la colaje la sculptură.

Geta BratescuGeta Brătescu (n.  1926, Ploiești) este numită „Marea doamnă a artei conceptuale din România”, fiind considerată una din personalitățile cele mai remarcabile ale artei postbelice est-europene. A studiat la Facultatea de Litere si Filozofie a Universității București si la Academia de Arte Frumoase din Bucuresti, avându-l ca profesor pe Camil Ressu.  Expozitii recente: A Bigger Splash: Painting after Performance, Tate Modern, Londra, 2012-2013; La Triennale, Paris, 2012; Museum of Desire, MUMOK, Viena, 2011; Ostalgia, New Museum, New York, 2011; Lucrul, Imaginea, Semnul, Ivan Gallery, Bucuresti, 2011 (solo); Geta Bratescu, Galerie im Taxispalais, Innsbruck, 2008 (solo); Resurse, cu Ion Grigorescu, MNAC Bucuresti (2007). De-a lungul unei cariere de șase decenii, artista s-a consacrat unor teme de mare profunzime, precum căutarea identității, istoria, mitologia, fenomenul creației.

sursă foto