Sibiul va găzdui, pentru cel de-al treilea an consecutiv, seria de concerte „Anotimpuri” organizată de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Patru concerte-eveniment vor avea loc în fiecare sezon și în 2018, culminând cu evenimentul mult așteptat din 31 decembrie: „Concertul de Anul Nou de la Sibiu”, încă o tradiție care aliniază Sibiul cu celelalte capitale culturale ale Europei.

Evenimentele vor avea loc la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu, iar, în calitate de gazdă, anul acesta va fi Geanina Iacob, îndrăgita realizatoare TV.

Primul concert – „Primăvara” – va avea loc la Sala Thalia, miercuri, 9 mai, de Ziua Europei, de la ora 19:00, și va fi susținut de cunoscutul actor și solist jazz Adrian Nour, alături de band-ul său. Iar cel de-al doilea concert – Vara – va fi o premieră în România prin concertul extraordinar susținut de London Schools Symphony Orchestra, programat pe 30 iulie.

Concertul din 9 mai, „Europe: Jazz On”, va cuprinde standarde jazz create de compozitori europeni și, în oglindă, piese celebre de peste ocean reinterpretate în manieră proprie, în stilul caracteristic Adrian Nour.

Altfel spus, „Primăvara” va aduce un program spumos, în care improvizația de jazz îmbracă hituri din toate timpurile, cu noi instrumentații îmbogățite cu ritmuri de step și numeroase intervenții actoricești ale solistului.

Toate acestea fac din evenimentul de pe 9 mai un show unic ce nu trebuie ratat de fanii muzicii jazz și nu numai.

Alături de Adrian Nour (voce, step), vor urca pe scenă Ciprian Pop (chitară), Alex Borșan (clape), Michael Acker (bas) și Ovidiu „Chico” Cristian (percuție).

Seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri oferită de Villa Vinea, producători transilvăneni cu o bogată experiență italiană.

Prețul biletului este în valoare de 20 de lei și poate fi achiziționat prin www.entertix.ro și www.myticket.ro

Următoarele evenimente din seria „Anotimpuri 3”:

VARA: 30 iulie – Concert extraordinar London Schools Symphony Orchestra (LSSO). Dirijor: Peter Ash. În program: Enescu, Bernstein, Bartok. Un eveniment parte din Festivalul ICon Arts 2018.

TOAMNA: 24 octombrie – Concert jazz Peter Sarik Trio x Bartok

IARNA: 31 decembrie: „Poveste de Iarnă”, Orchestra ICon Arts alături de Răzvan Suma și Analia Selis

 

Seria de evenimente „Anotimpuri 3” este un proiect organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu.