Fotografi din toată țara sunt invitați să se înscrie până în 9 februarie, la concursul organizat de Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, care se va se desfășura între 10 și 20 februarie.

Fiecare concurent trebuie să înscrie în concurs un set de 10 fotografii ce au ca tema Hotelul de Gheață și împrejurimile de la Bâlea Lac și un set de 10 fotografii cu Palatul de Vară al baronului Brukenthal din Avrig. Fotografiile vor fi expuse în cadrul unei expoziții ce va avea loc la Palatul de la Avrig la începutul lunii martie. Regulamentul și cerințele concursului pot fi consultate  aici.

Concursul va fi jurizat de fotografii Dragoș Asaftei, Vlad Eftenie și Sebastian Marcovici. Marele premiu este de 1000 de euro în timp ce locurile 2 și 3 câștigă 200, respectiv 100 de euro. Cea mai interesantă fotografie va fi răsplătită, la rândul ei, tot cu 100 de euro.

Startul concursului de fotografie coincide cu deschiderea oficială a Hotelului de Gheață, în data de 10 februarie, în prezența ambasadorului Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova, Kevin Hamilton.

Anul acesta, tema Hotelului de Gheață de anul acesta este muzica. Cele 14 camere și 6 iglu-uri sunt decorate cu statui din gheață ale unor artiști iconici pentru muzica mondială, Madonna, Michael Jackson sau Elvis Presley. În fiecare sezon, Hotelul de Gheață primește peste 8000 de turiști cazați și alte câteva mii de vizitatori.