De Mărțișor, Teatrul Național Radu Stanca oferă 3 invitații duble la spectacolul Marat/Sade, în regia lui Charles Muller, după textul lui Peter Weiss. În 2014, la premiera spectacolului, regizorul Charles Muller a declarat că subiectul piesei „este de o actualitate uluitoare, punând aceleaşi problematici sau întrebări în Est, ca şi în Vest, oriunde există situaţii politice tensionate, dar primind probabil răspunsuri diferite”.


,,Lumea acestei piese dezvăluie nebunia lumii în care trăim. Spectacolul este jucat de pacienții unei clinici de boli mintale, în regia Marchizului de Sade. Se pune întrebarea fundamentală: cine este cu adevărat nebun? Bolnavii sau cei care dețin puterea… și abuzează de ea?

Marat este avocatul poporului suprimat de o clasă de conducători corupți. Sade pledează pentru libertatea individuală absolută. Marat insistă asupra continuării revoluției, cu orice preț. Sade argumentează pentru detașarea de realitate. Istoria ne arată că primul a fost asasinat, iar moştenirea sa politică a fost ştearsă de către Napoleon Bonaparte, iar cel de-al doilea a fost închis într-un azil, unde a murit în cele din urmă. „Marat/Sade” este istoria unui eșec.

DISTRIBUȚIE: Marius Turdeanu, Adrian Matioc, Diana Fufezan, Serenela Mureşan, Ciprian Scurtea, Ioan Paraschiv, Dan Glasu, Vlad Robaş, Eduard Pătraşcu, Cătălin Pătru, Veronica Arizancu, Cristina Ragos, Raluca Iani, Cendana Trifan, Cristina Stoleriu, Daniel Plier, Cătălin Neghină, Codruţa Vasiu, Dana Taloş, Mihai Coman, Viorel Raţă, Liviu Vlad.

Scenografia spectacolului este semnată de Dragoș Buhagiar, iar muzica de Vasile Șirli.

Cum poți câștiga o invitație?

Pentru a vă putea înscrie în concurs, lăsați un comentariu aici, cu răspunsul corect la întrebarea: „Ce actor interpretează rolul Marchizului de Sade?”. Câștigătorii celor 3 invitații duble vor fi anunțați în această seară, 1 martie 2016, ora  21.00.

 Spectacolul are loc mâine, de la ora 19.