Copii germani și români se întâlnesc și împreună fac teatru de umbre pentru publicul iubitor al artei din județul Sibiu. Asociația Kultur Tandem din Heidelberg în colaborare cu Muzeul ASTRA îi invită pe toți cei interesați să participe la  CARAVANA CU POVEȘTI. Evenimentul începe astazi, 28 august și va continua până în 5 septembrie și se desfașoară sub motto-ul Călătoria misterioasă a păsării uriașe.

Caravana cu Povești debutează în  Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Etno Tehno Parc astăzi, iar pe tot  parcursul  zilei, va fi pus în scenă un program special, alcătuit din două serii de ateliere tematice. Mai precis, între orele 10.00 și 13.00 va avea loc un atelier  de broderie săsească –Păsări cusute,  și  un atelier  de pictură mobilier săsesc-Floarea pictată. Între orele 16:00 și 19:00 se desfășoară atelierul de construcție a siluetelor-Construim povești și Povestea merge mai departe – atelier de educație ecologică.

Grupul de copii româno-german și însoțitorii lor vor călători în căruțe cu coviltir pe traseul Ilimbav, Roșia și Hosman, iar pe parcursul călătoriei vor avea ocazia să interacționeze într-un cadru intercultural, să desfașoare activități  în aer liber, să cunoască valori specifice vieții la sat și diferite meșteșuguri. Prin intermediul piesei de teatru de umbre Călătoria  misterioasă  a  păsării  uriașe se  va  încerca  atragerea  atenției  copiilor  asupra importanței valorilor tradiționale și asupra importanței protecției mediului înconjurator.

Începând  cu  ora  19:30 vizitatorii  muzeului,  copiii,  părinții  și  bunicii  vor  fi  martorii călătoriei păsării uriașe, personaj principal al unui teatru de umbre distractiv și educativ, atât prin poveste, cât și prin modalitatea de construire a siluetelor și cooperarea echipelor de copii români și germani. Totul se desfășoară sub umbrela Proiectului Caravana cu Povești printre ale cărui rezultate se numără: creșterea toleranței și a deschiderii pentru alte culturi, descoperirea de  noi  metode  de  învățare,  dialogul  interdisciplinar,  socializarea  în  context  intercultural, educația ecologică în context național și internațional, probabil, implementarea proiectului în următorii ani și în alte regiuni din România.

Următoarele reprezentații ale caravanei vor fi în 29 august (ora 16:00) la ILIMBAV, în 2 septembrie (ora 16:00) la ȘCOALA WALDORF din ROȘIA și în 5 septembrie de la ora 16.00 în spațiul de la  MOARA VECHE din HOSMAN. La finalul Caravanei sunteți invitați să sărbătoriți în ritmuri de jazz și muzică improvizată, începând cu ora 17:00 alături de Cătălin Milea & Imagination Orchestra.