Teatrul de Balet Sibiu prezintă duminică,19 noiembrie un spectacol coupé de dans contemporan: „Șapte singuratici într-o zi de iarnă”, coregrafia de debut a Marianei Gavriciuc (24 ani)  și producția „Când întunericul devine lumină”, realizată de Daniel Alexandru Dragomir (22 ani). Premiera a avut loc în 26 aprilie, 2017, pe scena Cercului Militar din  Sibiu.

 Ambele producții coregrafice, prezentate în premieră absolută pe scena TBS, miercuri, 26 aprilie 2017, tratează într-o manieră diferită tema singurătății, a însingurării, a izolării și autoizolării individului de lumea care îl înconjoară.

Șapte singuratici într-o zi de iarnă este prima creație coregrafică a Marianei Gavriciuc pe scena unui teatru profesionist din România. Mariana Gavriciuc, licențiată a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” București, a câștigat în anul 2016 marele premiu al evenimentului „Alt Concurs Național de Coregrafie” – eveniment susținut anual de Teatrul de Balet Sibiu. Coregrafia Marianei Gavriciuc surprinde secvențial viața în comun, într-un apartament de bloc, a șapte personaje, dar mai ales momentele din însingurarea fiecăruia dintre cei șapte.

“Ne ascundem în cei câțiva centimetri de spațiu pe care credem că îi deținem. Ni se pare că nu ne vede nimeni, că suntem protejați de pereții neimplicării noastre, ca de o cortină invizibilă, dar și pereții au urechi. Intimitatea și-a extins barierele. Tot ce avem și e doar al nostru intră în patrimoniul comun al tuturor celor cu care împărțim spațiul de locuit. Păstrăm totuși numai pentru noi, de cele mai multe ori, dramele personale pe care fiecare dintre noi le trăim și ajungem să ne autoizolăm în propria poveste, să nu mai știm cum să cerem ajutorul, să trăim izolați – împreună. Există cu adevărat cineva lângă noi sau fiecăruia îi este dat să fiarbă în propria supă de sentimente până la final ?” Mariana Gavriciuc

„Când întunericul devine lumină” este a doua coregrafie de dans contemporan pe care tânărul coregraf Daniel Alexandru Dragomir o realizează pentru Teatrul de Balet Sibiu, după ce în iulie, anul trecut, a prezentat la TBS premiera spectacolului „Nu mai sunt eu”. Dacă în spectacolul „Nu mai sunt eu”, Daniel Dragomir s-a inspirat din viața și operele lui Constantin Brâncuși, de această dată, în coregrafia „Când întunericul devine lumină”, tratează tema singurătății, a singularității.

“Lumina relevă ceea ce este omul: o ființă solitară. Totul începe și se sfârșește sub forma lui “1”. Singurătatea este un sentiment pe care îl trăim cu toții la un moment dat, este un sentiment universal, dar fiecare dintre noi percepe și exprimă singurătatea într-un mod diferit față de ceilalți. Am încercat prin această nouă coregrafie, creată pentru Teatrul de Balet Sibiu, să surprind modul în care cinci persoane exprimă propriile percepții legate de singurătate.” Daniel Alexandru Dragomir

Când întunericul devine lumină 
Coregrafia – Daniel Alexandru Dragomir
Durata aproximativă – 45 minute

Șapte singuratici într-o zi de iarnă 
Coregrafia – Mariana Gavriciuc (debut coregrafic)
Durata aproximativă – 35 minute

Spectacolul va avea loc pe scena Sălii Thalia,  de la ora  19.00.

 Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumpărate online, de pe siteurile bilet.ro și kompostor.ro sau direct de pe pagina de facebook a Teatrului de Balet Sibiu – secțiunea bilete. În Sibiu, biletele pot fi cumpărate din punctul de vânzare situat în Piața Mare, Primăria Municipiului Sibiu, intrarea F sau în seara spectacolelor, în limita locurilor rămase disponibile. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere. Mai multe informații despre activitatea TBS se găsesc pe siteul oficial al teatrului : www.sibiuballet.ro.