Asociațiea Culturală SOUND BORDERS în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu propune în cadrul turneului național „Aniversări”, avanpremiera Festivalului Minunata Muzică Nouă (Brave New Music), ediția a III-a, un eveniment educativ și un concert de muzică contemporană.

Tinerii sunt invitați miercuri, 9 noiembrie, începând cu ora 14:00, la sala Thalia pentru o întâlnire cu muzicienii ansamblului Couleurs (Ensemble Couleurs). Întâlnirea de tip preview va fi structurată asemeni unei prezentări de circa 50 de minute, în care dirijorul și compozitorul Alexandru Ștefan Murariu va vorbi despre muzica modernă. El va intra în dialog cu elevii și va exemplifica câteva momente- reper din creația modernă și contemporană pentru ansamblu. De asemenea, se vor interpreta câteva eșantioane atractive din lucrările incluse în programul concertului. Prețul unui bilet este de 10 lei, și poate și achiziționat de la casa de bilete a Filarmonicii.

Al doilea eveniment va avea loc la ora 19:00, în Sala „Henry Selbing” a Filarmonicii de Stat Sibiu. Ansamblul Couleurs va susține un concert de muzică contemporană, cu lucrări din creația compozitorilor Dan Dediu, Cornel Țăranu, Iannis Xenakis, Aron Torok-Gyurko și Alexandru Murariu, parte a turneului național „Aniversări”.

La acest spectacol, prețul unui bilet este în valoare de 30 de lei, cu 50% reducere pentru elevi, studenți și pensionari. Cumpărarea biletelor se poate face și online, de aici.

Angela Korodi, Jurnalism, anul III