Casa de Cultură a Municipiului Sibiu a organizat în perioada 13 septembrie – 2 octombrie 2021, în cadrul proiectului „DialogUE: Cercetări și creații artistice în perioada pandemiei”, două ateliere de dans (dans clasic și dans contemporan) și două laboratoare de cercetare artistică, dedicate exclusiv dansatorilor Teatrului de Balet Sibiu. Proiectul se va încheia cu premiera cu public a spectacolului „Amurg. 304 zile de lămâie”, coregrafia Sandra Mavhima, în luna octombrie.

Atelierele au fost susținute de artiștii coregrafi Matheiu Geffre (13-18 septembrie 2021), respectiv de Christophe Béranger și Jonathan Pranlas-Descours de la Sine Qua Non Art (27 septembrie – 02 octombrie  2021).

Spectacolul de dans contemporan „Amurg. 304 zile de lămâie” a fost prezentat exclusiv online, în luna aprilie, de Ziua Mondială a Dansului. Prima reprezentație cu public, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” va avea loc miercuri, 13 octombrie, de la ora 19:00.

**

„DialogUE: Cercetări și creații artistice în perioada pandemiei” este un proiect de producție și cercetare în domeniul artelor spectacolului inițiat de către Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și co-finanțat în cadrul programului Teatroskop – Southeastern European Network for Performing Arts al Ministerului Culturii din Franța prin intermediul Institutului Francez Paris, Institutului Francez Belgrad și Institutului Francez din România. Proiectul a creat cadrul pentru promovarea Teatrului de Balet Sibiu și a partenerilor proiectului în Europa Centrală și de Sud-Est. Proiectul este realizat în parteneriat cu Sine Qua Non Art – La Rochelle (FR), Confederation Nationale de Danse France (Franța), Hellenic Federation of Classical and Contemporary Dance – NPL (Grecia), Mosaic // Culture and CreaAvity (Grecia), Albania Dance Meeting (Albania), Interart Cultural Center (Macedonia N.), Polish Dance Theater (Polonia) și Asociația Secția de Coregrafie (București, România).

***

Spectacolul „Amurg. 304 zile de lămâie”:

Coregrafia: Sandra Mavhima

Asistent coregrafie: Antonin Faraut

Dansatori: Antonin Faraut, Camille Texier, Ellie Hennequin, Gabriela Checo, Gabriella Delgado, Johan Mancebo, Marco Palamone, Natalie Barbis, Remi Nakano, Tereza Dragomir, Mattia Longhitano, Gavin Nicholson.

Light design: Radu Drusan

Durata: 70 minute

Foto credit: TBS, Ovidiu Matiu