Festivalul 25 de ore de teatru non – stop se află în lista celor mai bune festivaluri din Europa  alături, printre alte evenimente, de Festivalul de la Avignon și Festivalul Internațional de la Edinburgh.

Maratonul teatral 25 de ore de teatru non – stop, eveniment ce deschide, în fiecare primăvară, agenda evenimentelor culturale din Sibiu se va desfășura în acest an în perioada 16 – 17 aprilie 2016, sub egida EFFE Bruxelles. Evenimentul este, începând din luna mai 2015, membru al „Europe for Festivals. Festivals for Europe” – o platformă ce reunește, urmare a unei jurizări internaționale, cele mai bune festivaluri din Europa. Din lista celor mai bune festivaluri din Europa fac parte evenimente din treizeci și una de țări europene, dintre care amintim evenimente precum Festivalul de Teatru de la Avignon și Festivalul Internațional de Teatru de la Edinburgh.

„Suntem bucuroși că avem deja pentru perioada 2015 – 2016, o primă generație de evenimente culturale sub egida EFFE, care fac cinste actului artistic de calitate și aduc un impact semnificativ la nivel local, național și internațional. Festivalurile care vor avea loc sub egida EFFE reprezintă 31 de țări europene și oferă publicului o gamă variată de evenimente și activități.” Vincent Bodriller, Director al juriului internațional EEFE, Director al Theatre Vidy Lausanne și fost director al Festivalului de la Avignon.

Pentru noi, după cinci ani de muncă, după aprecierea și susținerea de care se bucură festivalul din partea publicului român, aceasta este cea mai bună confirmare a muncii noastre. Am început acest festival timid în 2011, dar am crescut frumos și curat în fiecare an. Suntem onorați că festivalul 25 de ore de teatru non – stop a primit distincția EFFE. Am confirmat, credem noi, că maratonul teatral de la Sibiu aduce plus de valoare peisajului culural românesc și european., declară Bogdan Sărătean, Director „25 de ore de teatru non – stop”.

De la 1200 în primul an, la 4000 de spectatori în al cincilea an de festival, Festivalul 25 de ore de teatru non – stop a debutat la Sibiu în anul 2011. Începând cu ediția a doua, evenimentul a fost susținut anual de către Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local, fiind parte dintre evenimentele incluse în agenda culturală a orașului.

De-a lungul edițiilor de până acum nume sonore ale scenei românești precum: Marcel Iureș, Horațiu Mălăele, Dan Puric, Florin Piersic, Ovidiu Niculescu, Niculae Urs și mulți alții, au urcat pe scenele festivalului. Ediția din 2015 a evenimentului a adus pe scenele instalate în cele 17 locații ale festivalului nu mai puțin de douăzeci și nouă de spectacole și evenimente. Companii independente de teatru din București, Timișoara, Cluj – Napoca, Craiova și Sibiu au dat viață orașului timp de douăzeci și cinci de ore, din primele momente ale zilei până a doua zi dimineața.

Proiectul nostru teatral a propus încă de la prima ediție, și am rămas fideli acestui crez și astăzi, o altă manieră de celebrare a Zilei Mondiale a Teatrului: pe scenă, împreună cu cei mai buni artiști ai companiilor independente din România, timp de douăzeci și cinci de ore, într-un maraton unic în România. Mai presus de toate cifrele din istoria festivalului, maratonul teatral este o stare specială, un spațiu al întâlnirilor profund umane., spune Bogdan Sărătean.