A 6-a ediție ESTE FILM Festival va fi deschisă de un film românesc, IMACULAT, în avanpremieră la Sibiu. Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, în prezența regizoarei Monica Stan și a actriței Ana Dumitrașcu.

IMACULAT spune povestea Dariei, care ajunge la dezintoxicare pentru a scăpa de dependenţa de droguri insuflată de prima ei dragoste. Inocenţa ei afişată o salvează de avansurile sexuale ale celor mai mulţi dintre narcomanii din centru şi îi aduce protecţia lor. Ajunsă în centrul atenţiei, Daria descoperă că tratamentul special vine cu un preţ mare.

IMACULAT, debutul în lungmetraj al regizorilor Monica Stan și George Chiper-Lillemark, a fost premiat de trei ori la Festivalul Internațional de Film de la Veneția: Premiul pentru debut Luigi De Laurentiis, Authors under 40 Award pentru cel mai bun scenariu şi Premiul pentru regie al secțiunii Giornate degli Autori.

„Povestea este inspirată dintr-o experiență personală prin care am trecut într-un moment în care nici nu mă gândeam că voi face film. De fapt, nu știam nici măcar ce voi face cu viața mea, eram complet confuză, dar știam că tocmai trăisem o experiență extraordinară. Învățasem ceva care mă schimbase pentru totdeauna și care nu putea fi ținut doar pentru mine. „Imaculat” este o poveste despre seducție, dar nu doar într-un sens convențional. E seducția propriei imagini și a oglindirii tale în ochii celuilalt.” – Monica Stan, regizor.

Biletele pot fi achiziționate online prin Eventbook (https://eventbook.ro/film/bilete-este-film-festival-imaculat), precum și în spațiile de proiecție, în limita locurilor disponibile. Prețul unui bilet unic este de 20 lei.

Eveniment organizat de Asociația Este Film

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional*

Cu sprijinul: LUX Audience Award, Parlamentul European, Centrul Ceh București, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu

Parteneri principali: Colt Technology Services, Groupama

Partener secțiune Best of Europe: Vitesco Technologies

Partener de tradiție: Marquardt

Sponsori: KeepCalling, Cheia

Parteneri: Centrul Cultural „Ion Besoiu”, Teatrul Gong, Muzeul Național Brukenthal, Hotel My Continental Sibiu, Hotel Împăratul Romanilor, Restaurant Pasaj, NOD Pub, AM PM specialty coffee shop, Atelier Good Wood, Set Up, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Sibiu Pride, Delirio Sibiu, Asociaţia ACCEPT, Librăriile Humanitas, Cărturești

Parteneri media: Capital Cultural, Zile și Nopți, RockFM, Turnul Sfatului, Sibiu City App, Goodtime magazine, Munteanu Recomandă, Cinefan, Profil Cultural

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.