Trei premiere de dans închid vineri, 21 iulie 2017, stagiunea TBS: „Poveste despre suflet. Poveste despre trup”, „Recolta” și„Peer Gynt”.

Teatrul de Balet Sibiu încheie vineri, 21 iulie 2017, stagiunea 2016 – 2017 cu trei spectacole în premieră: „Poveste despre suflet. Poveste despre trup”, coregrafia de debut a prim-solistului de origine rusă, Kirill Ermolenko, „Recolta” – coregrafia de debut a balerinului britanic, de doar 19 ani, Jacob Connor – ambele coregrafii incluse în cea de-a patra ediție a programului „Geneza” și „Peer Gynt”, spectacol de dans contemporan realizat de Aleisha Gardner. Evenimentul va avea loc în Piața Mare, de la ora 21:00, intrarea fiind liberă. Pentru acest eveniment vor fi amplasate în Piața Mare 1.300 de scaune.

Premiera de dans contemporan „Peer Gynt” este a unsprezecea coregrafie realizată de Aleisha Gardner. Spectacolul aduce pe scenă muzică live și colaborări inedite ale Teatrului de Balet Sibiu cu artiști din Sibiu.

Premiera de dans contemporan „Peer Gynt” are la bază poemul dramatic omonim, scris în 1876 de autorul norvegian Henrik Ibsen. Cu nenumărate puneri în scenă în teatrele de balet și operele din întreaga lume și nu mai puțin de șapte ecranizări în Europa și America, povestea, deși veche de 140 de ani, este încă foarte actuală. Spectacolul pus înscenă la Sibiu sub semnătura coregrafei neozeelandeze Aleisha Gardner, prezintă viața tânărului fermier Peer Gynt, arogant, lăudaros, leneș, pus mereu pe scandal și care vrea să reușească în viață fără un minim de efort. Conceptul scenografic al spectacolului aparține scenografei ruse Mariia Ermolenko.

Muzica spectacolului va fi interpretată live de muzicienii Monica Florescu – Fernandez (pian) și Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel) și include atât compoziții originale ale celor doi muzicieni, compuse special pentru acest spectacol, dar și lucrări ale compozitorilor Alfred Schnittke și Dimitri Shostakovich.

Premiera spectacolului se va dansa cu Kirill Ermolenko (Peer Gynt), Claudiu Buldan (diavolul), Ayaka Nagai (Ingrid), Marco Palamone (mirele), Naoya Kyuno (tatăl lui Ingrid), Aina Sanxo (Solveig), Andreea Simionaș, Natalie Babis, Megan Reid (lăptăresele), Florette Jager (femeia în verde), Joshua Legge (Regele trolilor), Myrna Squire (Anitra) și Jonathan Milton (colectorul de suflete). Alături de aceștia și de întreg corpul de balet al TBS, din distribuție fac parte și copilul Rafaela Fernandez Samodaiev, în rolul copilului urât al lui Peer Gynt, și actrița Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Emőke Boldizsár, care va interpreta rolul mamei lui Peer Gynt.

„Aștept cu multă emoție premiera acestui spectacol, pentru care s-au alăturat colectivului artistic al TBS și alți artiști din Sibiu și nu numai – actrița Emőke Boldizsár, muzicienii Monica Florescu – Fernandez și Makcim Fernandez Samodaiev și scenografa Mariia Ermolenko. Mă bucur foarte mult căTeatrul de Balet Sibiu mi-a oferit posibilitatea să creez o nouă coregrafie și că aici la Sibiu, în România, am șansa nesperată, la care nici nu m-am gândit acum nouă ani, de a mă forma ca și coregrafă. Sper ca publicul nostru să se bucure de acest nou spectacol, cel puțin la fel de mult pe cât ne-am bucurat noi toți lucrând pentru el”, a spus Aleisha Gardner (foto reprezentativă).