Teatrul de Balet Sibiu anunță deschiderea stagiunii 2016–2017 cu spectacolul de dans contemporan Simțuri, realizat în parteneriat cu Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” Sibiu. 

Vineri 23 septembrie, sâmbătă 24 septembrie și duminică 25 septembrie 2016 vor avea loc,  în Piața Mică, nr. 11, la Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” primele reprezentații ale Teatrului de Balet Sibiu din acest sezon.

Biletele pentru spectacol pot fi cumpărate de pe site-ul bilet.ro, kompostor.ro sau direct de pe pagina de facebook a TBS. În  Sibiu, biletele pot fi cumpărate din punctul de vânzare situat în incinta Centrului de Informare Turistică, Primăria Municipiului Sibiu, Intrarea F.

Premiu de excelență pentru trei reprezentații TBS prezentate în Italia

Dansatorii ansamblului sibian s-au întors de curând din Italia, unde au participat la cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internațional de Balet Siracusa cu spectacolele „Lacul Lebedelor”, „Paquita” și „Impetus”. Organizatorii au oferit baletului sibian, în semn de recunoaștere a calității actului artistic, premiul de excelență al festivalului.

Foto: Teatrul de Balet Sibiu

Foto: Teatrul de Balet Sibiu

Spectacolul „Lacul Lebedelor”, în coregrafia maestrului coregraf rus Andrei Litvinov, a avut premiera la Teatrul de Balet Sibiu în data de 12 noiembrie 2014, fiind la data premierei una dintre cele mai mari producții de balet clasic din repertoriul TBS. „Paquita”, un balet clasic coregrafiat de Florin Brîndușă, a avut premiera la TBS în urmă cu cinci ani. Producția coregrafică de balet neoclasic „Impetus” este una dintre primele coregrafii realizate de Aleisha Gardner pentru Teatrul de Balet Sibiu și este pentru prima dată când o coregrafie a tinerei coregrafe neozeelandeze este prezentată pe scena unui festival internațional.

„Această prezență a noastră pe scena unui festival internațional de renume, la începutul unui nou sezon, a fost de foarte bun augur pentru întreaga companie de balet. Ne bucurăm nespus de fiecare dată când dansatorii noștri au șansa să danseze în țară sau în străinătate, ne bucurăm să putem duce numele Sibiului în Europa. De această dată, bucuria e cu atât mai mare cu cât cele trei reprezentații ale noastre, pentru care s-a repetat în timp record doar zece zile, au primit recunoașterea organizatorilor prin premiul de excelență oferit.

Sperăm să avem cu toții, artiști și public deopotrivă, o stagiune bună de dans la Sibiu. Noi vom depune toate eforturile în acest sens. Sperăm totodată să se remedieze cât mai curând posibil situația sălii mari de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor. E o situație care nu mai trebuie să treneze. Sibiul are nevoie de o sală mare de spectacole” , a  declarat Ovidiu Dragoman, Director Teatrul de Balet Sibiu