Comunicat de presă

Teatrul de Balet Sibiu îi aduce în fața publicului iubitor al artei lirice pe artiștii Operei Naționale Române Cluj-Napoca, soprana Ana Stănescu și tenorul Eusebiu Huțan, într-un regal de operă și balet, în cadrul primei gale de balet din acest an, care va avea loc vineri, 29 martie 2024, de la ora 19:00, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu.

Programul galei include atât coregrafii din repertoriul baletului clasic, neoclasic, dar și coregrafii de dans contemporan din repertoriul recent al baletului sibian, precum: Lacul Lebedelor, Corsarul, Romeo și Julieta. Rock story etc. Seara va fi completată de arii cunoscute publicului din opere precum „Rigoletto”, de Giuseppe Verdi, „Văduva veselă”, de Franz Lehár, „Traviata”, de Giacomo Puccini și „O mio babbino caro” de Giacomo Puccini și Giovacchino Forzano.

Despre Ana Stănescu, soprană

Soprana Ana Stănescu s-a născut la București. Este licențiată a Universității Naționale de Muzică București, a urmat studiile de master în artă vocală la aceeași universitate, iar în prezent își continuă studiile de master la Academia Națională de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj-Napoca.

A susținut concerte și recitaluri alături de Orchestra Simfonică București, Orchestra Anima, Filarmonica de Stat Oradea, Teatrul Național București, Orchestra Simfonică și corul Filarmonicii “George Enescu”, precum și în Shenzhen, China (decembrie 2019) SUSTech Final Reader Competition New Year’s Gala 2020. A avut colaborări cu dirijorii David Crescenzi, Tiberiu Soare, Adrian Morar, Vladimir Lungu, Jin Wang, Cristian Sandu, Mihnea Ignat, Cătălin Toropoc, Alexey Mikhaylenko, Andrei Stanculescu.

Despre Eusebiu Huțan, tenor

Eusebiu Huțan s-a remarcat datorită muzicalității sale și a frumuseții timbrului său pe cele mai importate scene din România ca unul dintre cei mai promițători tenori ai generației sale, în cele peste 100 de spectacole în care a interpretat unele dintre rolurile reprezentative de tenor liric, dintre care cele mai importante fiind Rodolfo în La Boheme de Giacomo Puccini, Alfredo în La Traviata de Giuseppe Verdi, Nemorino în L’Elisir d’amore de Gaetano Donizetti, Lenski în Evgheni Oneghin de P.I. Tchaikovsky, Don Ottavio în Don Giovanni de W.A.Mozart si Rinuccio în Gianni Schicchi.

După mai bine de 20 de ani petrecuți în Italia, patria muzicii de operă, acolo unde și-a descoperit talentul și a făcut primii pași spre scenă, s-a întors în România pentru a studia sub atenta oblăduire a tenorului Marius Vlad Budoiu. Încă din timpul studiilor sale din cadrul Academiei Naționale de Muzica “Gheorghe Dima”, Eusebiu a devenit solist al Operei Naționale a Române din Cluj-Napoca, unde poate fi aplaudat și în prezent.

Programul Galei de Balet din data de 29 martie 2024

Corsarul, Actul 1, Pas d’esclave

Coregrafia: Marius Petipa; Muzica: Adolphe Adam

Dansează: Milei Lee și Sayron Alves Pereira

Nightfall

Coregrafia: Guido Sarnataro; Muzica: Gibran Alcocer

Dansează: Guido Sarnataro

O mio babbino caro, Gianni Schicchi

Coregrafia: Aleisha Gardner; Muzica: Giacomo Puccini

Soprană: Ana Stanescu

Dansează: Katerina Tomashek

Sweet Suite Jazz

Coregrafia: Henrique Ferreira; Muzica: John Williams și Keith Lockhart

Soliști: Candela Nieto, Milei Lee, Ayaka Nagai

Ansamblu: Beatriz Reis, Michaela Gobas, Chisato Inoko,  Ludovica Tontodonati, Alba   Fernandez,  Laura Trabalon, Marta Parise, Hana Saito, Pedro Marques, Guido Sarnataro, Otto Eltell, Lazaro Ortega, Sayron Perreira, Valentin Le Page,  Miguel Teixeira, William Davolls

Lacul Lebedelor, Actul 3 Pas de deux

Coregrafia: Marius Petipa; Muzica: P. I. Ceaikovski

Dansează: Iku Okura, Nathaniel Lillington

La Donna e mobile, Rigoletto

Coregrafia: Aleisha Gardner; Muzica:  Giuseppe Verdi

Tenor: Eusebiu Huțan

Dansează: Sara Zanzon, Lazaro Ortega, William Davolls, Otto Etell, Valentin Le Page, Mattia Longhitano

The Fairy Doll, Pas de Trois

Coregrafia: Sergey Legat; Muzica: Josef Bayer

Dansează: Remi Nakano, Răzvan Iacob, Kenichi Murata

Passing

Coregrafia: Aleisha Gardner; Muzica: Camille Saint-Saëns

Dansează: Ayaka Nagai, Miguel Teixeira

Lippen Schweigen, Văduva Veselă

 Muzica:  Franz Lehár

Soprană: Ana Stănescu Tenor: Eusebiu Huțan

Don Quijote, Actul 3, Bolero