Cea de-a 17-a ediție a proiectului Sibiu Opera Festival va debuta duminică, 9 septembrie 2018, ora 19 – Sala Thalia, cu un concert extraordinar al sopranei Adela Zaharia, alături de invitații acesteia: Mihai Urzicana – tenor și Bogdan Taloș – bas. Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de dirijorul Marijn Simons (Olanda). Cele 10 evenimente din proiectul  Sibiu Opera Festival aduc, în perioada 9 – 28 septembrie, un număr de peste 600 de artişti din ţară şi de peste hotare.

Apreciată de către Euro News ca o ”adevărată revelație”, soprana Adela Zaharia este câștigătoarea locului întâi al prestigiosului concurs Operalia, ediția 2017. Câteva luni mai târziu și-a făcut debutul la Bayerische Staatsoper München în rolul principal din opera Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti. În sezonul 2017-2018, Adela revin pe scena Deutsche Oper am Rhein, debuteaza la Opera din Los Angeles, Komische Oper și mai târziu la Tokyo, Osaka și Hiroshima. De asemenea, în 2017 debutează în cadrul Festivalului Internațional George Enescu și susține un concert alături de Placido Domingo la Guadalajara, alături de Orchestra Filarmonicii din Jalisco.

În sezonul 2015-2016, Adela a fost membru al ansamblului Deutsche Oper am Rhein unde a interpretat rolurile Donna Anna din Don Giovanni și Najade din Ariadne pe Naxos și a fost membră a atelierului de operă al Komische Oper. Tot în acea perioadă a debutat la Grand Teatre del Liceu, Balshoi Theater, Edinburgh International Festival, dar și la Shanghai Grand Theater.

Adela Zaharia a studiat canto și pian la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, studiind roluri precum Gilda, Norina sau Mussetta, repertoriul său de concert incluzând lucrări precum Carmina Burana de Orff, Mesia de Handel, Matthäuspassion de Bach, Ein deutsches Requiem de Brahms, Requiem de Mozart și Das Paradies und die Peri de Schumann.

Programul concertului conține uverturi și arii din opera aparținând unor compozitori precum W.A. Mozart, G. Verdi, G. Donizetti și G. Puccini.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.kompostor.ro și de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5) de luni până joi, între orele 10,00-12,00 și 13,00-16,00. Preţul unui bilet este de 40 de lei. Se acordă reducere de 50 % pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Ediţia a XVII-a a proiectului Sibiu Opera Festival se va desfăşura anul acesta în perioada 9 – 28 septembrie. Pe parcursul celor 21 de zile de festival sunt programate spectacole de operă, concerte corale, vocal-simfonice, operă pentru copii. Nu lipsește din programul acestei ediții momentul de arii din opere în spații publice – ”Take an Opera Break” și nici concursul de canto ”Vox Artis”, ajuns la ediția X-a. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina www.filarmonicasibiu.ro