Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu 2016 şi-a deschis porțile, duminică 2 octombrie 2016 la Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu. Expoziția este deschisă până în 30 octombrie.

Sute de sibieni, invitați din tară şi de peste hotare, participanți şi premianți s-au perindat să vizioneze atât fotografiile expuse, cât şi medaliile marilor federații internaționale care au fost înmânate celor buni dintre cei mai buni fotografi ai lumii de către organizatori şi de reprezentanți ai juriului.

Cu ocazia deschiderii oficiale a Salonului Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu, Instituţia Prefectului Judeţului Sibiu a transmis organizatorilor următorul mesaj:„Este onorant pentru Sibiu să găzduiască o nouă ediţie a Salonului Internaţional de Artă Fotografică, un eveniment de referinţă pentru artiştii fotografi din întreaga lume. Organizarea acestui eveniment de talie mondială este o tradiţie pentru oraşul nostru, mii de pasionaţi de fotografie căutând recunoaşterea juriului acestei prestigioase manifestări, cotată de către federaţiile internaţionale ca salon de 5 stele. La această a XVII-a ediţie au fost selectate fotografii din 40 de ţări, astfel încât publicul care va trece pragul Salonului va avea posibilitatea să vadă expuse frânturi de viaţă surprinse pe tot globul. Felicit organizatorii acestui eveniment, Fotoclubul ORIZONT şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, iar tuturor artiştilor fotografi recompensaţi cu medalii de către federaţiile internaţionale de specialitate le doresc să continue să practice cu succes arta fotografiei.”

Vizitatorii pot admira până în 30 octombrie 2016 de la portrete minuțios elaborate la imagini care surprind  aspecte din viața sălbatică a animalelor, peisaje, la fotografii tip reportaj; toate la tema „Open”. Pe de altă parte manipularea digitală poate fi seducătoare, iar fotografiile cu tema “Suprarealism” invită la analiză şi imaginație, reușind să focalizeze noi străluciri asupra unui curent artistic care a avut deseori ghinionul de a fi perceput ca purtător al unor tendințe puternic non-conformiste și anti-rațiune.

Salonul poate fi vizitat gratuit în timpul programului Centrului de Informare Turistică, luni până vineri între orele 9.00-17.00, sâmbăta şi duminica între orele 9.00-13.00.