140 de locuri, 7 clase, sală de sport, cabinet medical, loc de joacă și un sistem de învățare în română-germană. Așa arată în linii mari, proiectul inedit, gândit de compania Continental, special pentru angajații săi . De acum, aceștia pot să-și aducă copiii la grădinița privată construită la câțiva zeci de metri de locul de muncă.

Ideea unui astfel de proiect a venit din partea angajaților care, alături de reprezentații companiei, au dat formă conceptului. Managerul General al Continental Sibiu, Sami Krimi a spus la inaugurarea grădiniței, că echilibrul dintre muncă și viața personală este o prioritate pentru ei. „Acest echilibru poate fi transpus în sprijinul oferit angajaţilor noştri pentru a-şi gestiona mult mai eficient provocările personale şi profesionale, astfel câştigând cea mai importantă resursă din secolul nostru: timpul”.

Grădiniţa are o clădire de 1000 de mp şi un loc de joacă de 500 de mp, cu o capacitate de 140 de locuri. Până acum au fost înscriși 80 de copii, însă pe parcurusul anului, părinții mai pot opta pentru înscrieri. Patru clase sunt destinate serviciilor de grădiniță și celelalte trei, serviciilor de creșă. Grădinița a fost construită exclusiv pentru copiii angajaților companiei, cu vârsta între 1-5 ani. La unele grupe, sistemul de învăţare va fi în Română – Germană. Serviciile sunt oferite de un furnizor autorizat care a fost ales în urma unei licitații: Grădiniţa Maria Clara. Unitatea de învăţământ este acreditată de Ministerul Educaţiei şi va urma activităţile şi curricula standard. „Continental susține foarte mult ideea de diversitate în ceea ce privește structura de sexe, de culturi, de vârstă. Designul claselor a fost gândit în așa fel încât copiii să-și dezvolte dorința de a călători, de a interacționa cu diverse culturi și de a cunoaște cât mai mult. De la acest concept am pornit grădinița”, a declarat Mihaela Trifa, HR Business Partner Continental.

gradinita_continental

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a lăudat inițiativa companiei și speră ca acest exemplu să fie urmat și de alții: Este un proiect benefic pentru Sibiu și pentru comunitatea sibiană. Și noi administrăm grădinițe și școli, însă suntem în situația fericită de a avea un trend ascendent, ceea ce înseamnă că încontinuu este nevoie de locuri în astfel de unități. Faptul că o companie privată se implică în viața comunității este un exemplu. De fapt, Continental ne-a obișnuit cu astfel de pași. Este un deschizător de drumuri. Eu sper din suflet ca și alte companii private care au afaceri înfloritoare în Sibiu, să le urmeze exemplul. În fond, dacă angajații lor știu că au copiii în siguranță și se ocupă cineva de educația lor, atunci ei poti fi mult mai implicați la serviciu. E un proiect căruia nu-i găsesc niciun cusur. Se vede că a fost gândit în timp și la cel mai înalt nivel calitativ.”

Compania Continental va acoperi costurile pentru o parte din serviciile oferite de grădiniță, în așa fel încât să fie accesibilă tuturor categoriilor de angajați.

credit foto: Ovidiu Matiu