Sibienii sunt invitați duminică, între orele 13.00 și 14.00, să participe la un altfel de protest intitulat  „Ora de lectură.” Primăria Sibiu a dat un răspuns favorabil cererii lui Doru Apostu, cel care a cerut avize și pentru celelalte proteste ce au avut loc în Sibiu, în ultimele zece zile, împotriva Ordonaței 13. 

Protestul se va desfășura  în Piața Mare, iar  fiecare persoană este invitată să vină cu o carte  și un  scaun. „Pe perioada desfășurării manifestației, persoanele participante vor avea lipit pe spate o coală A4 cu textul #rezist și vor fi îmbrăcați în ținute decente. Nu se va folosi portavoce sau orice alt element care ar perturba liniștea publică. Pancartele nu vor conține injurii sau mesaje jignitoare. Fiecare poate să citească orice carte: Constituția, Codul Penal, dex-ul, Seneca, Goethe, Dumas, Pleșu, Mark Twain, Jules Verne etc. Lecturarea nu se va face cu voce tare. Să arătăm că suntem culți. E un efort permanent și o placere în același timp. O formă de protest prin care demonstrăm că ne-am săturat de atâta ură și înverșunare. Să dovedim că titlul de Capitală Culturală Europeană pe care l-a avut Sibiul în 2007 este de actualitate și în 2017”, scrie Doru Apostol pe pagina sa de facebook.

11 zile de proteste

La Sibiu, oamenii au  protestat  în stradă încă din  noaptea de marți, 24 ianuarie, când a  fost  anunțată Ordonanța de  Urgență 13. De atunci, mii de oameni au ieșit  în Piața  Mare și au manifestat împotriva modificării Codurilor Penale. Duminică, 29 ianuarie,  când a avut loc cel mai mare protest  din România, de după 90, ( aproape 600 de mii de oameni, în stradă), la Sibiu,  peste 40 de mii de oameni s-au alăturat  protestatarilor  din București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov, Craiova si  alte orașe.

foto: Cristian Bîscă