Cea mai veche piață medievală a Sibiului, Piața Huet, revine din nou la viață, pentru două zile, în cadrul  Festivalului Huet.Urban. Cea de-a cincea ediție propune o nouă adresare publicului, sub forma unui brunch prelungit, într-un spațiu amenajat cu gust, în decorul medieval al pieței. Primul dintre cele două evenimente va avea loc în data de 24 mai.

Evenimentul are scopul de a celebra și promova cultura gastronomică locală. Acesta se înscrie în eforturile asociației My Transylvania de a promova gastronomia ca parte a patrimoniului cultural local. Sub umbra copacilor din Piața Huet vor fi amenajate multe spații pentru picnic, cu mese și bănci, cu perne colorate, pături sau mobilier urban destinat petrecerii timpului într-un mod cât mai plăcut.

Cei care doresc să afle tainele celei mai vechi piețe medievale a orașului pot participa la tururile ghidate de experți în istoria Sibiului. Cei mici își vor putea dezvolta imaginația și dexteritatea în ateliere de pictură sau construind proprii magneți. Iar la lăsarea serii, Piața Huet va fi transformată într-un mare spațiu de concert și proiecții de film.