Sub genericul Ultima noapte în Palatul Brukenthal, sibienii și turiștii vor avea  ocazia să viziteze  anul acesta  Palatul Brukenthal cu ocazia  evenimentul  Noaptea Europeană a muzeelor.  Restul secțiilor care aparțin  Muzeului Brukenthal vor funcționa în regim normal.

“Ca în fiecare  an, sigur că vom participa  în mod  independent la Noaptea  Muzeelor,  pentru că știți deja, noi nu  am aderat  la programul asociației care organizează la nivel național acest  program.  Vom deschide Palatul Brukenthal tocmai pentru a arăta faptul că existăm. Celelalte sedii  vor funcționa  în regim normal în ziua  de  16  mai, de la ora  10.00 la 18.00. Palatul Brukenthal se va deschide  la  ora  15.00,  iar  ultimul grup de vizitatori va  intra în Palat, la ora  22.15.  Noi am numit-o  Ultima noapte în Palatul Brukenthal  exprimându-ne metaforic, în sensul că am început  o acțiune de  de  rezugrăvire, revopsire și punerea în valoare a fiecărei încăperi din sectorul expozițional al muzeului. În consecință,  vizitatorul va  putea  vedea  pentru ultima dată muzeul așa cum s-a  văzut  200 de ani. De acum  încolo,  începem recucerirea muzeului metru cu metru”,  a declarat  mangerul muzeului Brukethal,  Sabin Adrian Luca. Sîmbătă seara, cel care ales  Palatul Brukenthal vor avea pentru prima dată ocazia să vadă salonul oriental din aripa de nord care  va  fi deschis spre  vizitare.  Programul mai include expoziţia de afişe a elevilor de la Liceul de Artă din Sibiu (Cabinetul de Cartografie) şi expoziţia de fotografie White Palace – Dark Story prezentată de Alexandru Olănescu, Gabriela Cuzepan şi Adrian Luca (prima curte interioară).

Sibienii și turiștii  vor fi întâmpinaţi la intrare de personajele baronului şi baronesei von Brukenthal care vor purta costumele donate pentru sprijinirea campaniei  de restaurare a  Palatului, de designerul Alexandru Nicolae. Tot la intrare vor fi amenajate mai multe puncte pentru semnarea petiţiei White Palace – Dark Story .