Este Film Festival aduce în deschiderea ediției a treia filmul “Pororoca”, o coproducție România- Franța, în regia lui Constantin Popescu.

Filmul va fi prezentat în premieră în Sibiu și în prezența echipei de filmare, miercuri, 2 mai, ora 20.00, la sala Aula Magna ULBS (Strada Lucian Blaga 2A). Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, unde publicul va putea afla detalii chiar de la realizatorii filmului.

„Pororoca” spune povestea lui Tudor (Bogdan Dumitrache) și a Cristinei (Iulia Lumânare). Cei doi duc o viaţă de cuplu obişnuită, fără alte griji aparente, altele decât cele inerente, legate de creşterea şi educaţia copiilor: Maria (5 ani) şi Ilie (7 ani). Într-o duminică dimineaţa, Tudor iese cu copiii în parcul din apropierea blocului. Într-o clipă de neatenţie a tatălui, Maria dispare. Împreună cu alţi părinţi, Tudor o caută frenetic prin zonă. 30 de minute mai târziu, Tudor anunţă poliţia. Maria este considerată, oficial, dispărută.

Filmul pornește de la o premisă simplă, dar devine o dramă veritabilă, ai cărui protagonişti am putea fi oricare din noi.

Bogdan Dumitrache a câștigat cu interpretarea din acest film premiul pentru Cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian 2017.

Biletele vor fi puse în vânzare începând cu data de 16 aprilie la Librăria Habitus (Piața Mică, nr.4), precum și înainte de proiecție, în limita locurilor disponibile. Prețul biletului este de 10 lei.

Programul complet al festivalului va fi publicat pe site-ul festivalului http://estefilm.ro, pe pagina Facebook.com/EsteFilm, precum și în format fizic disponibil în cadrul Librăriei Habitus, cu o săptămână înaintea începerii festivalului.

——————————-

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Co-finanțatori: Administrația Fondului Cultural Național, Centrul Național al Cinematografiei

Sponsori: Marquardt, Banca Transilvania, Smart Bill

Parteneri: TNT România, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Teatrul Gong, Librăria Habitus, Forumul German, Asociația My Transylvania, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Studio 73, PrintAtu, Syndicat Gourmet, Nod Pub, Hochmeister.

Parteneri media: Capital Cultural, Turnul Sfatului, Zile și Nopți, Sibiu City App, Sibiu24h.