Classic Junior Festival continuă în această săptămână cu noi evenimente care vor ajuta la consolidarea educației muzicale a copiilor din Sibiu. Vineri vor avea loc două reprezentații ale spectacolului de teatru muzical „Copilăria lui Chopin”.

Proiectul Classic Junior Festival a ajuns în a doua săptămână, în care sunt programate două reprezentații ale unui spectacol mult așteptat de elevii din școlile primare din oraș. „Copilăria lui Chopin”, un spectacol de teatru muzical extrem de apreciat, se va juca vineri, 15 noiembrie, de la orele 9:00 și 11:00, pe scena Sălii Thalia.

În cadrul acestuia, cei mici îl vor cunoaște prin muzică pe Frédéric Chopin, considerat astăzi cel mai mare muzician polonez şi unul dintre cei mai apreciaţi compozitori din întreaga lume. Marea sa iubire a fost pianul, instrument pentru care a scris toate minunatele sale pagini muzicale.

Spectacolele din seria „Copilăria marilor muzicieni” sunt produse de Teatrul Odeon și constituie unul dintre cele mai apreciate programe naționale de educație culturală. Prin intermediul acestora, copiii descoperă povestea și muzica artiștilor etalon, precum: Bach, Beethoven, Vivaldi, Mozart, Wagner, dar și a compozitorului român George Enescu.

Festivalul a debutat vinerea trecută, la Sala Thalia, unde au avut loc două concerte educative – “Din Lumea Copiilor”, susținute de Orchestra Filarmonicii din Sibiu. Elevii participanți au fost ghidați prin epoci muzicale distincte, luând contact cu interpretările vii ale unora dintre cele mai cunoscute arii.

Classic Junior Festival se încheie pe 29 noiembrie cu 3 ateliere muzicale, organizate în școlile partenere. Copiii vor interacționa cu 4 componenți ai unui cvartet de coarde, compus din tineri muzicieni care vor interpreta piese și teme muzicale cunoscute, îi vor stârni la discuții interactive despre muzica ascultată, le vor prezenta instrumentele muzicale și le vor explica principiile de redare a sunetului.

În paralel cu aceste acțiuni, vor mai avea loc concursuri de desen şi de compunere pe tema muzicii clasice, desfășurate în timp ce copiii ascultă muzică clasică. Cele mai creative și apreciate materiale urmează să fie premiate în cadrul evenimentului.
Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu.