„Stradivarius Opera”, turneul internațional de muzică clasică, care a debutat pe 7 octombrie, la Brăila, va ajunge și la Sibiu, miercuri, 23 noiembrie. În acest concert, care va avea loc la sala Thalia, de la ora 19.00, vor performa violonistul Răzvan Stoica, la vioara Stradivarius Ex-Ernst 1729, și pianista Andreea Stoica, potrivit informațiilor de pe site-ul Filarmonicii de Stat Sibiu.

„Dramatism, pasiune, despărțiri fatale sau reîntâlniri romantice interzise, toate se găsesc în paginile lirice ale marii muzici.”

Astfel, piesele de care se vor putea bucura sibienii sunt:

  • Niccolò Paganini, Introducere și variațiuni “I Palpiti” de G. Rossini,
  • Bizet/Waxman, Fantezia “Carmen”,
  • P.I. Tchaikovsky, Aria lui Lenski din Opera Evgheni Oneghin,
  • J. Massenet, “Meditație” din opera Thaïs,  
  • I. Stravinsky, Suita “Pulcinella”.

„Pentru publicul de operă această întâlnire va fi o nouă ocazie de a fredona în gând versurile operelor știute și iubite, iar pentru publicul de muzică de cameră, o nouă ocazie de a admira măiestria celor care au folosit aceste momente lirice pentru a atinge noi culmi ale agilității îmbinate cu sensibilitatea specifică operelor.”, potrivit site-ului evenimentului.

Concertul cameral va dura 90 de minute, iar prețul unui bilet este de 70 de lei și poate fi achiziționat aici.

Turneul international „Stradivarius Opera” va continua pe 24 nov., la Alba Iulia și se va încheia pe 29 nov., la Luxemburg.

de Paula Pintea, anul III, Jurnalism