Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, derulează pe parcursul acestui an, proiectul Biblioterapie prin lumea mirifică a cărților.

Scopul proiectului este de a le readuce celor mici, prin intermediul imaginației și al activităților ludice, calmul și bucuria de care au nevoie pentru a se însănătoși. Bibliotecarul este partenerul de joc și de lectură care face să treacă timpul mai repede și mai frumos.

Compatimentul pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu desfășoară săptămânal două sesiuni de Biblioterapie prin lumea mirifică a cărților, în câteva secții medicale ale Spitalului Clinic de Pediatrie.

Bibliotecarului îi revine rolul de mediator între lumea poveștilor și cea a micilor pacienți, cărora li se administrează remediul „din poveste”, menit să îi determine să depășească momentele dificile cauzate de afecțiuni și separarea de tot ceea ce înseamnă „acasă”.  Poveștile cu tâlc, eroii îndrăgiți, aventurile, jocul de rol, desenul și origami sunt elemente prin care copiii regăsesc spiritul exuberant al copilăriei, își petrec timpul împreună, comunică mai bine, toate acestea stimulându-i să răspundă pozitiv la tratamentul medical.

Terapia prin lectură și joc este un concept dezvoltat pentru ameliorarea stării psihice a micilor pacienți și îmbunătățirea relațiilor cu ceilalți, copii, părinți sau personal medical.