Teatrul de Balet Sibiu prezintă  o nouă reprezentație a  spectacolului „Baiadera”, luni,  6 noiembrie,  de la  ora  19.00, pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu. Spectacolul  are la bază coregrafia originală a lui Marius Petipa, pe muzica lui Ludwig Minkus. Adaptarea coregrafică este realizată la Sibiu de  Aleisha Gardner și Kirill Ermolenko și a avut premiera în 25 și 26  octombrie 2017.   Cele două Spectacole au avut loc cu casa închisă, după ce toate biletele au fost vândute.

Spectacolul portretizează idealul dragostei eterne, împărtășită, dar neîmplinită, dintre războinicul Solor, interpretat la Sibiu de balerinul rus Kirill Ermolenko și baiadera Nikia, interpretată de balerina de origine japoneză Ayaka Nagai. Acțiunea se petrece în India, secolului nouăsprezece.

Alături de cei patruzeci de dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu, din distribuția spectacolului „Baiadera” fac parte și actorii Daniel Plier (actor al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu), care va interpreta rolul Marelui Brahman, Andrei Dunaev (Rajah), dansatori ai Ansamblului Folcloric „Cindrelul – Junii Sibiului”, dar și copiii de la Școala de Balet Adela Floricioiu și Școala de Balet Arabesque.

Încă o reprezentație s spectacolului „Baiadera” va avea loc  și marți,  7 noiembrie 2017, tot pe scena Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu.

Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu, prezentate de TBS la Sibiu, pot fi cumparate din punctul de vanzare situat in Piata Mare, in incinta Centrului de Informare Turistica, Primaria Municipiului Sibiu, intrarea F sau online, la aceleasi preturi ca in punctul de vanzare, fara niciun comision suplimentar, de pe siteurile kompostor.ro si bilet.ro.

Biletele pot fi de asemenea rezervate pentru patruzeci si opt de ore, online, pe siteul oficial al TBS .

***

„Baiadera” – spectacol de balet clasic in trei acte
Coregrafia originala: Marius Petipa
Adaptare coregrafica: Aleisha Gardner si Kirill Ermolenko
Muzica: Ludwig Minkus
Designer costume: Anamaria Sut
Durata aproximativa: 2h cu pauza

Spectacolul „Baiadera” a avut premiera mondiala la Bolshoi Theatre Sankt Petersburg, în data de februarie 1877.