O nouă ediție a Arini Fest Cinema se pregătește de start. În perioada 4 – 6 august, în parcul Sub Arini din Sibiu – zona pârtiei de săniuș, publicul este invitat la o nouă serie de evenimente și activități creative în mijlocul naturii.

Proiecții de filme în aer liber, sesiuni de muzică live susținute de DJ CampSauvage, jocuri și ateliere pentru copii, fac parte din programul Arini Fest Cinema din acest an. Publicul este încurajat să organizeze și sesiuni de picnic în spațiile care permit amplasarea de pături, scaune, etc.

Una dintre misiunile Arini Fest Cinema este de a promova, în fiecare an, un nume important al cinematografiei internaționale. Dacă la edițiile anterioare publicul s-a putut întâni cu filmele lui Woody Allen, Wes Anderson sau ale fraților Coen, anul acesta sibienii sunt invitați să pătrundă în fascinanta lume a lui Tim Burton:

– Vineri, 4 august, ora 22:00, Big Eyes. Ferestrele Sufletului / Big Eyes (SUA, biografic/dramă, 105’, cu Amy Adams, Christoph Waltz)

Sâmbătă, 5 august, ora 22:00, Alice în Țara Minunilor / Alice in Wonderland (SUA,  aventuri, 110’, cu Johnny Depp, Helena Bonhem Carter)

– Duminică, 6 august, ora 22:00, Copiii domnișoarei Peregrine: între două lumi / Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (SUA, aventuri/fantastic, 127’, cu Samuel L.Jackson, Judi Dench, Eva Green)

 “Arini Fest Cinema” propune un concept nou în peisajul cultural al orașului Sibiu, reușind prin identificarea unui loc de desfășurare ideal pentru o proiecție de film – pârtia de săniuș din Parcul Sub Arini, prin intervenții simple în spațiul de eveniment, filme interesante și muzică bună, să atragă un public de calitate și să creeze o atmosferă relaxantă pe tot parcursul proiectului.

Foto: Silvana Armat