Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Expoziție: „Biblioteca Centrală a Asociațiunii: Dezvoltarea colecțiilor 1861 – 1930”

01/07/2021 @ 13:00

Joi, 1 iulie 2021, la ora 13:00, la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, va avea loc vernisajul expoziției „Biblioteca Centrală a Asociațiunii: Dezvoltarea colecțiilor 1861 – 1930”, activitate inclusă în programul cultural ASTRA 160.

Aceasta cuprinde rapoarte întocmite de bibliotecari, documente care atestă proveniența publicațiilor de la edituri și tipografii, acte semnate de Episcopul Andrei Șaguna și Timotei Cipariu care prevedeau alocarea unor sume de bani în vederea achiziției de cărți și periodice, memorii, regulamente, proiecte de organizare, dezvoltare și valorificare a fondurilor Bibliotecii, a spațiilor de depozitare, procese verbale de inventariere, norme de inventariere și ștampilare a cărților, documente cu valoare de patrimoniu aflate în Colecțiile Speciale ale Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Între documentele expuse, vizitatorii vor avea ocazia să observe prima carte care a intrat în inventarul bibliotecii astriste în anul 1862 – „Grammatica daco-romana sive valachica, latinitate donata, aucta ac in hunc ordinem redacta/ Opera et studio Ioannis Alexi, clerici Almae dioceseos G.R.C. Magno-Varadinensis. – Viennae: Apus bibliopolam Iosephum Geistinger, 1826” (foto)

Expoziția va fi deschisă publicului interesat în perioada 1 – 31 iulie 2021, de luni până vineri, între orele 8:00 – 20:00.

**

Expoziția este organiaztă cu prilejul sărbătoririi a 160 de ani de la înființarea Asociațiunii ASTRA și a Bibliotecii Centrale, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Face parte din seria de activități reunite sub titlul ASTRA 160, care aduc în atenția publicului momente, obiecte și documente cu o valoare culturală inestimabilă, oglindă a istoriei instituției: expoziții documentare tematice, evenimente prilejuite de acestea, dialoguri și întâlniri cu profesori, cercetători și pasionați de istoria și cultura României.

Detalii

Data:
01/07/2021
Timp:
13:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, ,

Loc de întâlnire

Biblioteca Judeteana ASTRA
str. George Barițiu, nr. 5
Sibiu, Sibiu 557260 România
+ Harta Google