Un nou eveniment Round Table Sibiu va avea loc sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Gong. Evenimentul îl va avea invitat  pe dr. Vasile Oșean, românul care a intrat în cartea recordurilor traversând cel mai rapid Atlanticul. 

Vasile Oșean este un polimat în adevăratul sens al cuvântului. Este medic, antreprenor și acordă o atenție deosebită psihicului și fizicului oamenilor care practică activități extreme. Vasile Oșean nu este numai coordonatorul clinicii Medy SportLife, ci și medicul coordonator al loturilor olimpice și naționale de canotaj.

Doctorul Vasile Oșean nu se limitează la meseria sa, practicând la rândul său sporturi extreme. Din decembrie 2017 până în ianuarie 2018, acesta a fost căpitanul echipei care a reușit să traverseze oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle și să doboare recordul anterior al britanicilor la categoria pure 4. Nu numai că Vasile Oșean a obținut o victorie remarcabilă, dar i-a și ajutat, prin acest demers, pe copiii cu boli incurabile. Proiectul traversării Atlanticului a avut un scop caritabil, și anume construirea unui centru social la Adunații Copăceni.

Noul său proiect, Climbing the World, are aceeași cauză nobilă deoarece „îngrijirea unui copil trebuie făcută zilnic, nu doar în momente speciale ale anului”.

Publicul sibian este invitat să-l cunoască pe temerarul român care a traversat  Oceanul Atlanticul sâmbătă, la Teatrul Gong. Evenimentul va fi transmis în direct pe site-ul televiziunii culturale www.EnjoyTV.ro și pe pagina sa de Facebook EnjoyTV Romania. Seara se va încheia cu o degustare de vinuri Budureasca din gama Premium.

Invitați să susțină intermedii artistice live vor fi membrii orchestrei Transylvanian Baroque: Iuliana Cotarlea – vioară, Vasile Sult – vioară și Jurg Leutert – clavecin.

Intrarea va fi liberă, prin solicitarea invitației electronice la adresa round.table.sibiu@gmail.com.


Conferință, spectacol, interviu, concert, emisiune – evenimentele Round Table Sibiu au fost caracterizate prin toate aceste atribute, oferind publicului o experiență culturală aparte în peisajul contemporan. Round Table aduce în atenția publicului personalități de elită ale societății contemporane. Într-un cadru informal, invitații își povestesc experiențele care le-au marcat parcusul în carieră și în viața personală și vorbesc despre principiile după care s-au ghidat de-a lungul timpului.

Temele acestei noi serii de evenimente vor fi Sibiul în contextul Centenarului și Sibiul – Regiune Gastronomică Europeană 2019. Protagoniștii vor fi invitați să vorbească despre cum a contribuit orașul la formarea lor personală și profesională, cum văd Sibiul parte din comunitatea europeană și cum privesc oportunitățile sale de dezvoltare.

Round Table este organizat de UCMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Partenerii evenimentului sunt: Exces Music, EnjoyTV.ro, Biblioteca Județeană ASTRA, Teatrul Gong, Organizația Somelierilor din România, Budureasca, ReflexoVital  și Tulipa Flower Shop.