Având în vedere măsura de încheiere a perioadei de carantină în Municipiul Sibiu, comunicată de autoritățile locale, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a reluat desfășurarea activităților cu publicul, începând cu data de 15.12.2020. Utilizatorii pot accesa serviciile bibliotecii de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 17:00, respectând toate măsurile privind sănătatea publică – purtarea măștii de protecție, igienizarea mâinilor și distanțarea fizică.  

Pentru operațiunile de împrumut, restituire și consultare de documente, utilizatorii au acces în următoarele spații: 

  • Sediul istoric (Corp A) – Str. G. Barițiu, nr. 5: Compartiment Adulți (parter), Compartiment Periodice (et. 1);
  • Sediul nou (Corp B):  biroul din Foaier – intrare din Str. G. Barițiu, nr. 7;

  spațiul expozițional din Foaier – intrare din Str. Mitropoliei;

  • Filialele bibliotecii – acces permis doar la pupitrul amenajat la intrare;

În spațiile celorlalte compartimente și ale teraselor bibliotecii, accesul publicului rămâne momentan restricționat.

Pentru a reduce timpul petrecut la biroul de operațiuni cu publicul, utilizatorii au posibilitatea de a solicita sau rezerva documentele necesare telefonic (nr. tel. 0269 210 551, 0269 215 775) sau online (e-mail: bibliosuport@bjastrasibiu.ro). 

În egală măsură, în scopul protejării sănătății utilizatorilor și angajaților instituției, recomandăm accesarea serviciilor și resurselor disponibile online: catalogul online de pe website-ul bibliotecii (www.bjastrasibiu.ro), platformele electronice Cloud Library și Biblioteca Digitală și paginile social media: FacebookInstagram.