de Adela Cândea

Lives at sea/Vieți pe mare vorbește despre izolare și camaraderie, știință și supraviețuire, schimbare climatică și conservare și prezintă experiența unui grup de bărbați și femei, pe mare.

Proiectul cuprinde fotografiile surprinse de naufragiați și cercetători, aflați pe mare, timp de peste un an de zile.

Fotografiile au fost realizate de Cezar Gabriel Popescu, Peter Iain Campbell, Corey Arnold, Michał Krzysztofowicz, Jennifer Adler și Octavio Aburto.

Fiecare dintre cei 6 naufragiați își spun povestea prin fotografie.

Românul Cezar Gabriel Popescu, de exemplu, a fost nevoit să rămână 3 luni în plus pe mare. Din cauza pandemiei de coronavirus, vasul pe care se afla, nu a putut andoca în Brazilia.

“Fotografiile lui transmit sentimentul de comunitate. În aceeași măsură, bucuria unei vieți trăite împreună, pe mare, înfruntând dificultățile fizice și psihice ale acestei meserii”, explică Laura Boon, curatorul expoziției.

Jennifer Adler, fotograf și journalist, surprinde, la rândul ei, viața din adâncuri. Fotografiile ei surprind munca cercetătorilor sub apă, în timp ce evaluează starea oceanelor, pentru a stabili metode de protecție.

Foto credit: Immersed, de Jennifer Adler/www.digitalcameraworld.com

“Ne bazăm pe oceane pentru mâncare, energie și transport. Cu toate acestea, este o lume puțin cunoscută. Expoziția ne oferă informații despre nenumăratele feluri în care această viață pe mare poate fi trăită”, transmit reprezentanții muzeului.

Deschiderea expozitiei a fost, inițial, anunțată pentru 20 noiembrie. Din cauza pandemiei și a regulilor din ultima perioadă, expoziția va fi deschisă publicului din luna decembrie, anul acesta, daca vor fi ridicate măsurile de carantină.

Exposure: Lives at sea/Expunere: Vieți pe mare va putea fi vizitată gratis, cu o rezervare în prealabil a biletului de intrare. Momentan, muzeul este închis din cauza măsurilor de carantină din Londra.

Mai multe informații, aici.

foto reprezentativă: Corey Arnold/Sursa: Digital Camera World