La 40 de kilometri  de Sibiu, aproape de granița județului dinspre Sebeș, la sfârșitul lunii iulie, de pe 26 pe 30 iulie, tineri din țară și străinătate se vor întâlni pentru a sărbători diversitatea într-un mod eco friendly

Cinci zile de vară în mijlocul naturii fără mașină, ci numai cu un cort. Cinci zile în care ești invitat să meditezi, să dansezi, să creezi, să te relaxezi și să cunoști oameni noi, departe de tot ceea ce înseamnă vîltoarea orașului, poluarea, agitația. Festivalul Transylvaliens se află anul acesta la cea de-a 4-a ediție și va avea loc în satul Ludoș din județul Sibiu. Sunt invitați 50 de DJ care vor asigura ritmuri de muzică electronică, chill-out, ambiental si experimental, pe parcursul întregului festival, pe cele două scene, anunță organizatorii.

Foto: Facebook// Transylvaliens

Line-up a fost anunțat deja pe pagina oficială a evenimentului și include artiști din Belgia, Franța, Croația, Italia, Spania, Ungaria și nu numai. Scena denumită The Hive va fi locul unde conștiința colectivă se dezvoltă prin sinergia muzicii, a dansului, a luminilor și a vizualului. The Liar va fi locul potrivit pentru relaxare și locul unde te poți încărca cu energie și unde te poți reconecta cu natura. Astfel descriu organziatorii cele două scene pregătite pentru familia Transylvaliens, oaspeții festivalului.

Foto: Facebook// Transylvaliens

Din programul zilnic nu vor lipsi nici momentele artistice de teatru, dans, show-urile de jonglerie sau spectacole pirotehnice. Tineri artiști sunt invitați să se implice în comunitatea festivalului pe pagina web Transylvaliens.com. Iar participanții vor putea crea propriile obiecte artizanale, învăța tehnici de masaj, participa la sesiuni de body painting, yoga, pilates, drum circle și vor putea lua parte la diferite activități de autocunoaștere sub motto-ul: atunci când îți explorezi corpul, vocea și mintea, nu există nicio limită sau regulă. 

Foto: Facebook// Transylvaliens

Transylvaliens nu este numai un festival, ci este în primul rând o comunitate ECO, care celebrează diversitatea prin muzică, artă și cultură. Evenimentul își propune să atragă atenția asupra mediului înconjurător și asupra zonei Transilvaniei și a naturii încă sălbatice, de aici, iar participanții sunt încurajați să împartă mașinile până la Ludoș, astfel încât să minimalizeze numărul mijloacele de transport poluante care se vor întrepta spre comuna în care va avea loc evenimentul. Un bun prilej așadar pentru a petrece câteva zile departe de regulile impuse de orașe algromerate, de a contempla asupra efectului pe care îl provocăm zi de zi asupra mediului înconjurător, de a întâlni oameni noi, creativi, și de a ne deschide către diferite forme de artă alternativă.

Foto: Facebook// Transylvaliens

Și nu uitați.Organizatorii sugerează: Mai puține mașini, mai multă natură.