Când ne gândim la o ediție nouă a revistei, ne propunem să descoperim povești nespuse. Uneori le găsim repede, alteori e nevoie de mai mult timp până se așază ideile și vedem direcția potrivită.
De-o vreme, ne-am hotărât să căutăm oamenii reportajelor și interviurilor noastre nu doar în instituțiile de cultură, pe scenă, în librării sau în Piața Mare, ci și în cartierele orașului.
Cu bicicleta, pe jos, cu autobuzul sau cu mașina, colindăm cartierele și încercăm să descoperim ce contează când vine vorba de cultură și evenimente culturale pentru locuitorii din Valea Aurie, Hipodrom, Turnișor sau Terezian. Cum se vede din exterior și cum e din interior viața într-un cartier? La o primă plimbare prin câteva cartiere sibiene am descoperit locuri creative, de la o grădină care a devenit scenă pentru spectacole de teatru, până la un garaj care este studio pentru copiii ce vor să învețe muzică. Am dat o tură și prin Cluj și București și am aflat ce înseamnă să stai într-un cartier periferic.
Tu unde locuiești? Nu, nu vrem să calculăm cât de departe stai de centru ca să stabilim statutul social după zona în care stai, și, da, deja am auzit răspunsul: „Dar acolo nu aveți ce să faceți. Nu aveți despre ce să scrieți!”. Cu toate astea, ne dorim să ajungem și în cartierul tău și să scriem despre spațiile creative și oamenii care pot fi un exemplu pentru comunitate.
foto: Gabriela Cuzepan