Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Wednesday book club – „Fiica ceasornicarului” de Kate Morton

16/10/2019 @ 18:00 - 20:00

Clubul de carte „Wednesday book club”  a ajuns la cea de-a 10-a întâlnire.  Clubul este organizat încă de la prima întâlnire la Librăria Humanitas.

Miercuri, 16 octombrie, de la  ora  18.00, iubitorii de lectură sunt așteptați  să discute despre cartea „Fiica ceasornicarului” de Kate Morton. Persoanele care doresc să participe  la Wednesday book club, trebuie să fi citit cartea înainte.

„Oamenii sunt ca niște muzeografi, fiecare își lustruiește amintirile preferate, aranjându-le în așa fel încât să recreeze o poveste care să-i fie pe plac. Unele întâmplări sunt reparate și dichisite spre a fi expuse, altele sunt socotite nepotrivite și sunt date de o parte, azvârlite în subsol, în cămările înțesate ale minții. Și acolo, dacă au un pic de noroc, sunt uitate pe dată. Iar acest lucru nu este deloc necinstit: este singurul mod prin care oamenii se pot împăca cu sine și cu povara trăirilor lor.

Eu țin  minte totul, amintirile se adună în imagini diferite, în funcție de ordinea în care se ivesc. Timpul curge altfel când sunt singură în casă, eu nu am  cum să țin socoteala anilor. Îmi dau seama că soarele continuă să răsară și să apună și că luna îi ia locul, dar nu îi mai simt trecerea. Trecutul, prezentul și viitorul își pierd semnificația, sunt în afara timpului. Mă aflu simultan aici, și acolo, acolo și aici.”

Kate Morton-Fiica ceasornicarului, pag.66

 

Detalii

Data:
16/10/2019
Timp:
18:00 - 20:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , ,

Loc de întâlnire

Libraria Humanitas
str. Nicolae Bălcescu, nr. 16
Sibiu, 550159
+ Harta Google
Telefon:
0269 211 434