Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„Viața lui Bess (Breaking the waves)”/Teatru

13 ianuarie @ 19:00

15Ron – 20Ron

Cu greu se putea găsi o temă mai puţin abordată de teatru în ultima vreme decât credinţa, spiritul de sacrificiu, (auto)depăşirea limitelor umane. Majoritatea textelor actuale vorbesc în exces despre omul care se complace în propriul marasm intelectual şi moral, nu ne mai interesează în teatru individualităţi care aspiră la ceva, care să aibă idealuri, ne interesează să ne identificăm neputinţele cu personaje strivite de propria viaţă care, cu un scârbavnic pleasure in pain, îşi descriu prolixele decăderi.

Ştiu că sunt patetic, ştiu că nu sunt trendy sau up-to-date, însă unui subiect tragic îi şade bine o abordare în care îţi asumi riscul de a fi ridicol ori desuet, fără a te ascunde în dosul parodiei, oricât de inteligentă ar fi ea. Mi se pare calea cea mai onestă. În fond, nu am ce să spun mai mult decât că, în acest punct al vieţii mele, am simţit intens nevoia să vorbesc despre un om al exceselor generoase – nu întâmplător femeie şi nu întâmplător handicapat mental, despre cât de importantă e şi cât curaj consecvent incumbă cunoaşterea de sine (care nu e defel condiţionată de intelect) despre dragostea care nu este dragoste până nu oferă totul, despre minunile care ne înconjoară şi pe care, cu debordantă prostie, ne obstinăm să nu le vedem, orbiţi de orgoliu şi de goana după iluzionismul spectacolului ieftin căruia îi permitem să ne domine.

Reperele spirituale ne lipsesc atât de atroce astăzi, încât am avut impulsul irepresibil de a oferi spectacolul publicului ca pe un adjuvant de dragoste, mult prea absent în alimentaţia noastră sufletească.

(Radu Alexandru Nica)

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani

DATA PREMIEREI: 18 SEPTEMBRIE 2009

***

sâmbătă, 13 ianuarie 2018, ora 19:00

la sala Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani.

VIAŢA LUI BESS (BREAKING THE WAVES)

după un scenariu de Lars von Trier

REGIA: Radu Alexandru Nica; ADAPTAREA SCENICĂ: Sanda Anastasof; SCENOGRAFIA ŞI LIGHT DESIGN: Dragoş Buhagiar; MUZICA ŞI SOUND DESIGN: Vlaicu Golcea; VIDEO: Daniel Gontz; ÎN DISTRIBUŢIE: Ofelia Popii, Diana Fufezan, Dana Taloş, Marius Turdeanu, Ciprian Scurtea, Liviu Vlad, Nicu Mihoc, Adrian Matioc, Dan Glasu, Cristian Stanca, Ioan Paraschiv.

durata aproximativă: 1h 35min

preţ bilete: 20 lei; 15 lei

Foto: TNRS

Detalii

Data:
13 ianuarie
Timp:
19:00
Preţ:
15Ron – 20Ron
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , , , , ,

Loc de întâlnire

Teatrul Radu Stanca
Sibiu, România + Harta Google
Sit web:
http://www.tnrs.ro/