Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Turneul „Rhapsodie Roumaine” ajunge la Sibiu

20/11/2018 @ 19:00 - 21:00

Gratuit
sonoro

După 11 ani, Sibiul a fost din nou inclus printre orașele de pe harta Festivalului SoNoRo, care a ajuns la cea de-a 13-a ediție. Astăzi, de la ora 19.00, la Sala Thalia va avea loc concertul RHAPSODIE ROUMAINE – LES MESSAGÈRES, care încheie turneul “Rhapsodie Roumaine”. 

„Rapsodia Română” ajunge, așadar, în Sibiu, după un lung turneu ce a început în luna ianuarie a acestui an, la Viena, când CD-ul „Rhapsodie Roumaine”, realizat pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, a fost lansat în celebra sală Musikverein, una dintre cele mai cunoscute din Europa. După debutul la Viena, „Rhapsodie Roumaine” a călătorit la München, Izmir sau Arezzo, dar și în renumita JT Hall din Tokyo și alte orașe din țara „Țara Soarelui Răsare”.

„Rapsodia română” a fost, desigur, inclusă și în cadrul Festivalului SoNoRo, deschizând, la Palatul Cotroceni din București, seria de concerte a celei de-a XIII-a ediții. Turneul a continuat la Timișoara, Cluj-Napoca și acum la Sibiu, urmând să treacă din nou granițele țării spre Europa, cu un concert în Franța, la Paris, pe 2 decembrie, și două în Olanda, la Haga, pe 5 decembrie, și la Amsterdam, pe 6 decembrie.

Repertoriul concertului de la SIBIU include Nocturna „Ville d’Avrayen” pentru cvartet cu pian de George Enescu, o lucrare pentru cvartet de coarde nr. 2 în la minor, Op. 35 de Anton Arensky, o compoziție pentru cvartet cu pian în sol minor, Op. 25 de Johannes Brahms și „Rapsodia Română nr. 1” într-un aranjament pentru cvartet cu pian de Thomas Wally, în interpretarea unor muzicieni renumiți: violiștii Max Baillie și Răzvan Popovici, violonceliștii Valentin Răduțiu și Justus Grimm, pianista Diana Ketler și clarinetistul Thorsten Johanns.

În acest an, al Centenarului României, ne-am gândit că cea mai bună celebrare pe care am putea să o facem prin muzică este producând un material ce cuprinde esența talentului și spiritului autentic românesc. Așa a apărut ideea unei colecții George Enescu și Béla Bartók, inspirate din folclorul românesc, practic geniul popular rafinat de geniul unor mari compozitori, ce sunt deja ambasadori importanți ai României în lume. Ne bucură entuziasmul cu care publicul, fie din Austria, Italia, Turcia sau Japonia a primit această parte din ce înseamnă România în esența ei, transpusă în muzică, declară Răzvan Popovici, Directorul Festivalului SoNoRo și inițiatorul proiectului Rhapsodie Roumaine.

Repertoriu: George Enescu (Nocturna “Ville d’Avrayen” pentru cvartet cu pian), Anton Arensky (Cvartet de coarde nr. 2 în la minor, Op. 35), Johannes Brahms (Cvartet cu pian în sol minor, Op. 25) și George Enescu (“Rapsodia Română nr. 1” într-un aranjament pentru cvartet cu pian de Thomas Wally).

Pe scenă vor concerta artiștii: Max Baillie Music (vioară), Razvan Popovici (violă), Valentin Radutiu(violoncel), Justus Grimm Cello (violoncel) și Diana Ketler (pian).

Accesul la concert este liber.
Turneul “Rhapsodie Roumaine” în Japonia, România, Franța și Olanda este un proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Detalii

Data:
20/11/2018
Timp:
19:00 - 21:00
Preţ:
Gratuit
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , ,

Loc de întâlnire

Sala Thalia
Strada Cetății 3-5
Sibiu, 550160 România
+ Harta Google