Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Spectacolul „Sînt o babă comunistă!”/Teatrul de Balet Sibiu

22/07/2021 @ 21:00

După șase ani de la premiera națională, care a avut loc la Sibiu, în data de 27 mai 2015, Teatrul de Balet Sibiu readuce pe scenă, în încheierea stagiunii 2020 – 2021, spectacolul de dans-teatru „Sînt o babă comunistă!”, coregrafia Aleisha Gardner (Noua Zeelandă), după romanul omonim scris de Dan Lungu.

Cu prim-solista Adela Floricioiu în distribuție, în rolul Emiliei, spectacolul are la bază un libret scris de autorul romanului și muzica originală compusă de Cári Tibor. Din compoziție nu lipsesc nici folclorul autentic românesc, dar nici sonoritățile muzicale ale anilor ’80.

Spectacolul va avea loc marți, 22 iulie și miercuri, 23 iulie 2021, de la ora 21:00 la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu.

După reprezentațiile din 22 și 23 iulie, Teatrul de Balet Sibiu va reveni pe scenă în luna septembrie 2021.

Biletele pentru reprezentațiile din 22 și 23 iulie 2021, ale spectacolului „Sînt o babă comunistă!”, au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate de pe site-ul oficial al Teatrului de Balet Sibiu, de pe platforma www.kompostor.ro (fără niciun comision sau cost suplimentar) sau de la sediul administrativ al instituției – Parcul Tineretului, nr. 1.

 **

Ne aflăm la aproape zece ani de la căderea dictaturii ceaușiste, cu puțin timp înaintea alegerilor electorale. Emilia Apostoae, pensionară, care și-a trăit cea mai mare parte a vieții sub regimul „puterii populare”, primește un telefon de la Alice, fiica sa, emigrantă în Canada, fiind îndemnată „să nu voteze cu foștii comuniști”. Acest telefon, urmat de alte discuții în contradictoriu, o aruncă pe Emilia într-o adevărată criză identitară, din care încearcă să se salveze rememorând trecutul și căutându-și justificări, în ochii ei și ai fiicei, pentru propriile nostalgii. Însoțiți mereu de umor și autoironie, ne întoarcem spre copilăria și adolescența Emiliei, intrăm în miezul nostalgiei paradoxale după dictatură, pulsăm în ritmurile vieții cotidiene și înțelegem din interior problemele epocii. Montarea de la Sibiu a spectacolului de dans-teatru „Sînt o babă comunistă!” urmărește firul epic al romanului omonim scris de Dan Lungu și punctează cu mult umor momentele importante surprinse în roman, din istoria noastră recentă, punând accentul pe conflictul dintre vechea generație, captivă a amintirilor din epoca de aur și noua generație care își dorește schimbarea, două generații între care, aparent, s-a produs o ruptură ireconciliabilă.

**

„Sînt o babă comunistă!” – spectacol de dans – teatru

Cu Adela Floricioiu în rolul Emiliei

Coregrafia originală – Aleisha Gardner

Muzica originală – Cári Tibor – Premiul UNITER pentru muzică de teatru în 2013

Colaj muzical – Aleisha Gardner

Libret – Dan Lungu

Scenografia – Ionuț Cristian Marin

Premiera națională la Teatrul de Balet Sibiu – 27 mai 2015

Durata aproximativă: 2 h

**

Foto: Teatrul de Balet Sibiu

Detalii

Data:
22/07/2021
Timp:
21:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, ,

Organizator

Teatrul de Balet Sibiu
Telefon:
+40 269 229 627
Email:
contact@sibiuballet.ro
Sit web:
http://sibiuballet.ro/

Loc de întâlnire

Centrul Cultural ”Ion Besoiu” Sibiu
nr. 1, Strada Emil Cioran
Sibiu, Sibiu 3 550025 România
+ Harta Google
Sit web:
http://ccibs.ro/