Loading Evenimente

« Toate Evenimente

Spectacol: ”Tribut Ceaikovski”/Teatrul de Balet

16 iunie @ 19:00

Spectacolul de dans clasic, în coregrafia lui Vittorio Galloro, este un tribut adus lui Piotr Ilici Tchaikovsky, în încercarea de a pune în lumină eleganța, rafinamentul și frumusețea pură a operelor marelui compozitor rus. Totul în pași de dans.

”Tribut Ceaikovski” este un spectacol în două părți, în care muzica părăsește partitura și ia forma dansului, prin intermediul mai multor momente coregrafice. Astfel prima parte a spectacolului cuprinde două tablouri. Primul tablou este ”construit” pe baza Concertului pentru pian nr. 2 în Sol major op.44, al doilea tablou având la bază Concertul pentru pian nr.1. Ambele tablouri aduc în scenă duete și momente solistice, printre personaje regăsindu-se însuși Ceaikovski, împreună cu muza sa.

Cea de-a doua parte a spectacolului este un omagiu adus nuanțelor și culorilor din muzica marelui compozitor rus. Pe scenă vor urca patru cupluri de dansatori care, prin dans vor transpune din partitură, în realitate, patru culori pe care coregraful le distinge în creația Ceaikovskiană –roșu, care oglindește pasiunea din muzica lui Ceaikovski, galben, ce semnifică inspirația, verde, virtuozitatea și argintiu, frumusețea absolută.

Prețul biletelelor este de 20 lei și 10 lei cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari. Acestea pot fi achiziționate de pe platforma Kompostor.ro sau de la sediul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu – Str Parcul Tineretului nr 1 Sibiu.

Detalii

Data:
16 iunie
Timp:
19:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, ,

Organizator

Teatrul de Balet Sibiu
Telefon:
+40 269 229 627
Email:
contact@sibiuballet.ro
Sit web:
http://sibiuballet.ro/

Loc de întâlnire

Centrul Cultural ”Ion Besoiu” Sibiu
nr. 1, Strada Emil Cioran
Sibiu, Sibiu 3 550025 România
+ Harta Google
Sit web:
http://ccibs.ro/