Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Spectacol de Teatru „Moș Nichifor” cu Marcel Iureș

17/02/2020 @ 19:00 - 20:10

Marcel Iureş va juca într-un spectacol de teatru aparte în Sibiu: Moş Nichifor. Regia îi aparţine lui Alexandru Dabija, iar alături de Marcel Iureș va juca Ruxandra Maniu.

„Moș Nichifor” este un spectacol despre întâlnirea dintre două generații. E confruntarea între două feluri de a vedea lumea: una conservatoare, ironic-tradiționalistă și una modernă, agresivă în fragilitatea ei.

Spectacolul este realizat după „Moș Nichifor Coțcariul” de Ion Creangă, povestire publicată în revista „Convorbiri literare” la 1 ianuarie 1877. Printre replicile pline de umor îşi fac loc şi gânduri filosofice:

„Moș Nichifor nu-i o închipuire din povești, ci e un om ca toți oamenii; el a fost odată, când a fost, trăitor din mahalaua Țuțuenii din Târgul Neamțului, dinspre satul Vânătorii Neamțului. (…) Moș Nichifor era harabagiu. Căruța lui, deși era ferecată cu teie, cu curmeie, însă era o căruță bună, încăpătoare și îndemânatică. (…) Moș Nichifor nu era dintre aceia care să nu știe „că nu-i bine să te pui viziteu la cai albi și slugă la femei”; el știa și aceasta, dar iepele erau ale lui, și, când le grijea, grijite erau, iar când nu, n-avea cine să-i bănuiască. Moș Nichifor fugea de cărăușie, de-și scotea ochii; el se ferea de ridicături, pentru că se temea de surpătură.”

Opera lui Ion Creangă are și o puternică dimensiune erotică, pe lângă umor și surprinzătoarea filosofie. Oralitatea lui provocatoare a trecut în proză şi se distilează într-o dramaturgie aluzivă, insinuantă și plină de umor.

Bilet online: https://www.entertix.ro/evenimente/4992/mos-nechifor.html

Bilete offline se pot achiziționa din următoarele puncte fizice Entertix:

– Cărtureşti Sibiu City
Adresa: Shopping City Sibiu, Str. Sibiului nr. 5, Șelimbăr 557260

– din hypermarketurile Carrefour

* Spectacol nerecomandat persoanelor sub 12 ani.

Moș Nichifor

după „Moș Nichifor Coțcariul” de Ion Creangă

Distribuţie: Marcel Iureș și Ruxandra Maniu

Regizor: Alexandru Dabija

Costume: Manuela Pungan

Durata: 1h 10 min (fără pauză)

Detalii

Data:
17/02/2020
Timp:
19:00 - 20:10
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, ,

Loc de întâlnire

Centrul Cultural ”Ion Besoiu” Sibiu
nr. 1, Strada Emil Cioran
Sibiu, Sibiu 3 550025 România
+ Harta Google
Sit web:
http://ccibs.ro/