Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Sibiu Fringe Festival

8 iunie @ 00:00 - 17 iunie @ 00:00

sibiu-fringe-festival

În perioada 8 – 17 iunie va avea loc cea de-a 13-a ediție de teatru independent Sibiu Fringe Festival. Tema festivalului din acest an este „ÎMPREUNĂ”. 

„Iată-ne și în 2018 la Sibiu organizând FRINGE ca margine a unuia dintre cele mai importante festivaluri de teatru din România. Programul pe care Sibiu Fringe îl propune vine ca să întregească ofertă culturală a Sibiului. Nu rataţi spectacolele din Sibiu Fringe Festival. Nici în acest an nu ne-am concentrat pe cantitate, ci pe calitate. Cumpărând un bilet la unul din spectacole din festival veți contribui cu siguranţă la dezvoltarea teatrului nebugetat şi independent” – a spus Cătălin Grigoraș –  președinte Sibiu Fringe Festival.

Sibiu International Fringe Festival își are rădăcinile în anul 2006. Atunci a luat naștere Univestudent, un festival dedicat tuturor inițiativelor studentești. În 2008 a devenit festival internațional, axându-se în special pe participarea trupelor de teatru independent. Din 2009 a luat titulatura de Fringe, numindu-se Universtudent International Festival & Fringe, ca mai apoi, în 2011 să ajungă la actuala denumire și să devină exclusiv un festival al trupelor independente.

Anul acesta, tramvaiul din Sibiu spre Rășinari va fi scenă pentru două dintre spectacolele Fringe. În 10 iunie, ora 16.00, Teatrul ReACT Cluj prezintă Istoria teatrului povestită de un ardelean și o moldoveancă, iar în 17 iunie, Teatrul Independenților profesioniști prezintă spectacolul Buzunarul cu pâine de Matei Vișniec, în regia Alex Bogdan. Spectacole în premieră la Sibiu.

De neratat sunt și comediile de mare succes BIGAMUL – un text tradus de Marian Popescu (14 iunie ora 19.00 la Casa de Cultură din Cisnădie), cu Ovidiu Crișan și Dorina Nemeș sau AMANTUL ÎNȘELAT, cu Ioan Isaiu, care a promis la ediția de anul trecut că se va întoarce la Fringe cu mare drag. 16 iunie, ora 19:00 este data în care va avea loc acest spectacol, tot la Casa de Cultură din Cisnădie.

Din festival nu vor lipsi Teatrul Arte dell Anima București sau Teatrul Terraveda din Craiova.

Mai multe detalii despre program și bilete găsiți pe sbfringe.ro.

Sibiu Fringe Festival este un eveniment susținut de Consiliul Județean Sibiu, prin Școala Populară de Arte. De anul trecut acest festivalul stă sub parteneriatele World FRINGE și Europe FRINGE.

Detalii

Începere:
8 iunie @ 00:00
Se termină:
17 iunie @ 00:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, ,